Συστατικά
- 2 ½ πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 200 ml. γάλα φρέσκο
- 50 ml. κονιάκ ή λικέρ
- Για την κρέμα βανίλιας
- 80 gr. κόρν φλάουρ
- 180 gr. ζάχαρη
- 1 φασόλι βανίλιας
- 2 κρόκους αβγών
- 850 ml. γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 150 ml. κρέμα γάλακτος
- Για την επικάλυψη
- 250 ml. κρέμα γάλακτος
- 300 gr. κουβερούρα ΙΟΝ
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- Τρούφα ΙΟΝ
Οδηγίες
- 1.Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε 1 φλιτζάνι από το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τους κρόκους και το αλάτι.
- 2.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί ελαφρά, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, τα σποράκια της βανίλιας και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα.
- 3.Αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- 4.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την ομογενοποιούμε στην κρέμα βανίλιας.
- 5.Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια-δύο βράσεις, περιχύνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- 6.Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- 7.Η συναρμολόγηση : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ.
- 8.Σε ένα μέτριο ταψί κάνουμε δύο στρώσεις από μπισκότα, τα οποία πρώτα βουτάμε για λίγο στο γάλα.
- 9.Από επάνω ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας και κάνουμε ακόμη μια στρώση με μπισκότα.
- 10.Περιχύνουμε με την ρευστή επικάλυψη σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.
- 11.Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τρούφα.
- 12.Tips: – Μπορούμε αν θέλουμε να χωρίσουμε την κρέμα βανίλιας σε δύο δόσεις και την μια να την κάνουμε σοκολατένια προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας κακάο ΙΟΝ, ανάμεσα από τις δύο κρέμες κάνουμε μια στρώση με μπισκότα.