Νουτέλα Τιραμισού

Νουτέλα Τιραμισού: το πιο κρεμώδες γλυκό σοκολάτας

Υλικά

500 γραμμάρια μασκαρπόνε
150γρ. νουτελα φουντουκι
200g κρέμα γάλακτος
300g σαβαγιαρ
350γρ. καφέ εσπρέσο
50γρ. κρύο νερό

Διακόσμηση
Νουτέλα μερεντα

Εκτέλεση

1. Ετοιμάστε ένα καφέ εσπρεσσο και μολις είναι ετοιμος αναμείξτε τον με κρύο νερό και αφήστε στην άκρη.
2. Χτυπηστε το μασκαρπόνε με την νουτερα φουντουκιού και στη συνέχεια προσθεστε την την κρέμα γάλακτος και χτυπηστε να πάρετε μια κρέμα.
3. Βάλτε το 1/3 του μείγματος κρέμας στην βαση
3. Σε αυτό το σημείο, βουτήξτε τα σαβαγιαρ στον καφέ και στη συνέχεια συναρμολογήστε το τιραμισού. Θα κάνετε 3 στρωσεις (κρεμα-σαβαγιαρ)
και απο πάνω θα καλύψετε με κρέμα
4. Διακοσμήστε το τιραμισού με μια σακουλα κομμενη στην ακρη με νουτελα και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα.

ΠΗΓΗ: cookist.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τιραμισού

Τιραμισού

Υλικά:

400γρ. μπισκότα σαβαγιαρ,
500 γρ μασκαρπόνε,
160 γρ ζάχαρη άχνη,
5 αυγά,
2 κουτ.γλ καφέ εσπρέσσο,
2 κ.σ. ρούμι.

Εκτέλεση

Οι κρόκοι χωρίζονται από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη σε μπεν μαρι για 5-6 λεπτά, προσθέτουμε στο μασκαρπόνε. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν και τα προσθέτουμε στο μασκαρπόνε, αλλά ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Ο καφές πρέπει να είναι κρύος, αναμεμειγμένος με ρούμι.
Βουτάμε τα μπισκότα και τακτοποιούμε, προσθέτουμε κρέμα, πάλι μπισκότα, κρέμα, μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα. Μετά από λίγες ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΡεβανί Βεροίας…
Επόμενο άρθροΚέικ με καρύδι και μαρμελάδα από το τετράδιο της μαμάς