Τα Καλαμαράκια με πατάτες στην κατσαρόλα είναι τρυφερά και ζουμερά, με μια ωραία θαλασσινή γεύση που δένει υπέροχα με τις βρασμένες πατάτες.Η σάλτσα ντομάτας είναι πλούσια και γευστική, με αρώματα από κρεμμύδι, και μυρωδικά.

Υλικά:

  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια σε άλμη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα τριμμένη ή 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 1 πιπεριά (πράσινη, κόκκινη ή κίτρινη) κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρετε τα καλαμαράκια σε ελαιόλαδο με ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέστε τις πατάτες, καρότο, ντομάτα, πιπεριά και ό,τι άλλα λαχανικά σας αρέσουν.
  3. Ρίξτε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη για γεύση.
  5. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί ή ρύζι.

Μερικά επιπλέον tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως μανιτάρια, ελιές ή κάπαρη.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να σβήσετε με κρασί.
  • Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μαϊντανό ή άνηθο στο τέλος για extra γεύση.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της Elisavet Hatzithoma

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καλαμαράκια με ρύζι

καλαμαράκια με ρυζι

 

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
Ψιλοκομμένο άνηθο για πασπάλισμα

Πώς θα το φτιάξουμε…

Πλένουμε καλά τα καλαμάρια. Αφαιρούμε το ελαστικό διάφανο κοκαλάκι και το κόβουμε σε ροδέλες περίπου 2 εκατοστών. Τα πλοκάμια τα αφήνουμε όπως είναι αλλά μπορούμε και να τα ψιλοκόψουμε, ανάλογα με το προσωπικό γούστο του καθενός. Εγώ τα αφήνω ολόκληρα.
Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα. Προσθέτουμε 2,5 φλ. νερό, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή επιτυχία

Φωτογραφίες της εκτέλεσης μπορείτε να βρείτε στο cookeatup.com