Αν ψάχνετε για ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση της θάλασσας με τα αρώματα των λαχανικών, τότε αυτά τα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και λαχανικά είναι η τέλεια επιλογή! Είναι μία συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει με την ισορροπημένη της γεύση, την τρυφερή υφή και την ελκυστική της παρουσίαση.

Υλικά

για τα καλαμάρια:
Φρεσκα καλαμάρια,
ρύζι Καρολίνα 12 περιπου κ.σ.,
1 πράσινη πιπεριά σε κυβακια,
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβακια,
1 κρεμμύδι τριμμένο ,
1 καρότο τριμμενο,
2 ντομάτες σε κυβάκια,
2-3σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
λίγο μαϊντανό,
λίγο μάραθο,
λιγο άνηθο,
αλάτι, πιπερι, πάπρικα γλυκιά,
λιγο λάδι,
1 κύβο λαχανικών
και πουμαρό με λιγο νεράκι.

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια αφηνουμε στην άκρη, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη ανακατέβουμε καλά και γεμίζουμε τα καλαμάρια μας οχι μεχρι πάνω αφηνουμε λιγο κενό, βάζουμε τα κεφάλια τους και κλείνουμε με δυο οδοντογλυφίδες , λαδώνουνε ένα ταψάκι βάζουμε τα καλαμάρια μας ρίχνουμε την γεμιση που μας εχει περισσέψει με λιγο νεράκι και πουμαρό, (η σάλτσα πρεπει να είναι πάνω απο τη μεση στα καλαμαρια )Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για μια ωρα στους 250 στο φούρνο στην κατω θεση..

Tips για τα Τέλεια Καλαμάρια Γεμιστά

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και λαχανικά σας ακόμα πιο νόστιμα. Για να βεβαιωθείτε ότι το ρύζι θα μαγειρευτεί σωστά, αφήστε αρκετό χώρο μέσα στο καλαμάρι. Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ούζο στη γέμιση, όπως συνηθίζεται σε κάποια μέρη. Επίσης, για ένα πιο πλούσιο άρωμα, δοκιμάστε να προσθέσετε και λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο στη γέμιση.

Καλη σας επιτυχία 

Η Συνταγη είναι της Ειρηνη Βολοσυρακη Μπελαδακη