Καραμελωμένη Πάστα Ταψιού

Η συνταγή για την αγαπημένη “Πάστα Ταψιού” είναι απλούστερη από ό,τι φαντάζεστε! Ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω για να φτιάξετε ένα δροσερό και γλυκό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει όλους

Υλικά:

1 μεγαλο πακετο μπισκότα Πτι μπερ ή digestive

Για το καραμελέ:

Για το σιρόπι:

  • 260 γρ. νερό

Για την κρέμα:

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 100 γρ. Βιτάμ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. γάλα (ζεστό)

Εκτέλεση:

  1. Καραμελέ: Σε ένα κατσαρολάκι, ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά το νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα πηκτό σιρόπι.
  2. Σιροπιάστε τα μπισκάτα: Στρώνετε τα μπισκότα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και περιχύστε τα με το καραμελέ.
  3. Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το Βιτάμ και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Επικάλυψη σοκολάτας: Σε ένα μπολ, λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων με το ζεστό γάλα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από την κρέμα και απλώστε ομοιόμορφα.
  5. Σερβίρισμα: Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Ξεφορμάρετε προσεκτικά και στολίστε με τρούφες σοκολάτας, φιστίκια ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μπισκότα με σαβαγιάρ ή μπισκότα τσαγιού.
  • Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ρούμι ή κονιάκ στο σιρόπι.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, μπανάνες ή ακτινίδια.
  • Για πιο δροσερή εκδοχή, βάλτε το γλυκό στην κατάψυξη για 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της Κατερίνα Βλάσση

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά Κουλουράκια
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο φαγητό που έχω φτιάξει και το τρώνε όλοι