Η Καρυδόπιτα με Ρεβανί είναι ένα γλυκό που συνδυάζει άψογα την τραγανή κρούστα της καρυδόπιτας με την αφράτη υφή του ρεβανί, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη εμπειρία. Η γλυκιά γεύση του σιροπιού αγκαλιάζει τα καρύδια και το σιμιγδάλι, αφήνοντας μια ζεστή αίσθηση στον ουρανίσκο.
Υλικά
5 αυγά,
3 κουταλιές ζάχαρη,
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ.αλεσμενα καρυδια,
1/2 κουταλάκι κανέλα,
50 γρμ. τρουφα σοκολάτα
1 κουταλιά μπεικιν πάουντερ
Για το ρεβανι
5 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κουταλιές σιμιγδάλι
2 κουταλιές σούπας ινδοκαρυδο
μια κουταλιά σούπας μπαικιν,λίγο ξύσμα λεμονιού,
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
600 γρμ. ζάχαρη
800 γρ νερό
1/2 λεμόνι χυμό
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λουρπακ
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά πολύ καλά να γίνουν μαρέγκα,με την ζάχαρη, όταν γίνουν πολύ σφυχτη μαρέγκα ρίχνω αργά αργά
το αλεύρι κοσκινισμένο και το σιμιγδάλι απαλό ανακατεμα να μην φύγει ο αέρας της μαρέγκας
Ρίχνω αργά το καρύδι μου και ανακατεύουμε απαλά χωρίς να φύγει ο αέρας των αυγών μου
Ψήνω στην κουζίνα αέρα για 10 λεπτά στους 180 αέρα και
Για το ρεβανί
Σε μπωλ χτυπάμε πρώτα τα αυγά μαρέγκα προσθέσουμετο τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
Βγάζω την καρυδόπιτα από το φούρνο και ρίχνω το ρεβανί μου και ψήνω 25 λεπτά ακόμα στους 175 αέρα
συνεχίζω το ψήσιμο να τελειώσει το γλυκό μου.,
Για το σιρόπι
Δένω το σιρόπι μου και ρίχνω 2 κουταλιές σούπας κονιάκ,και δύο κουταλιές σούπας βούτυρο λουρπακ όπως είναι ζεστό το σιρόπι μου αφήνω να κρυώσει και σιροπιάζω το γλυκό μου ξεκινάμε πρώτα το σιρόπι από το γλυκό μου .καυτό το γλυκό χλιαρό σιρόπι..
καλή επιτυχία.
Η Συνταγή είναι της κας Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου








