Ψευτομπακλαβάς

Αυτό ψευτομπακλαβάς είναι ένα είδος πολύ γλυκού κέικ. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει αυτό το γλυκό! Υπάρχουν πολλές συνταγές και τρόποι παρασκευής μπακλαβά. Αυτό είναι ένα από τα πιο γρήγορα και πιο εύκολα! Η γεύση είναι τέλεια!

Συστατικά:

– 6 αυγά
– 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 100 γρ αλεσμένα καρύδια
– 100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
– 125 γρ λιωμένο βούτυρο
– 250 γρ ψιλοκομμένη φύλλο κρούστας για μπακλαβά
– μισό σακουλάκι μπέικιν πάουντερ (6 γρ.)
– 200 γραμμάρια γλυκό του κουταλιου κεράσι ή σταφίδες που τις εχετε βάλει σε κονιάκ

Για το σιρόπι
500 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
350 ml νερό
50 γρ. γλυκόζη
1 στικ κανέλα
2 γαρίφαλα ολόκληρα
1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, 1 στικ κανέλας, τα γαρίφαλα και το πορτοκάλι που είναι κομμένο στη μέση. Με το που πάρει μία βράση και λιώσει η ζάχαρη και γίνει διαφανές το μείγμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα έξι αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ μόλις τα χτυπήσουμε για λίγη ώρα.
Μετά ξεκινάμε και ρίχνουμε μία-μία κουταλιές στη ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ έως ότου ασπρίσει το μείγμα και γίνει σαν κρέμα

Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τα τριμμένα καρύδια το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα.
Μετά ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φύλλο κρούστας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Εν συνεχεία ρίχνουμε το γλυκό κεράσι και το ανακατεύουμε και αυτό.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι ή πυρέξ 24 X 24 cm το στρώνουμε από πάνω βάζουμε κερασάκια από το γλυκό του κουταλιού και πασπαλίζουμε και με σιρόπι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό μας από το φούρνο ζεστό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι

Ψευτομπακλαβάς

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γαλατόπιτα Μπακλαβάς !!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Για την Γαλατόπιτα
1200 γρ Γάλα πλήρες 3,5 %
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
4 βανίλιες
Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
70 γρ βούτυρο αγελάδος
140 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά μεσαία

Για την Γαλατόπιτα Μπακλαβά
7 φύλλα Κρούστας
150 γρ βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο
50 γρ Καρύδια τριμμένα
50 γρ φιστίκια Αιγινης
20 γρ Σουσάμι
2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική(+λίγη ακόμη για την επιφάνεια)

Για Πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη και κανέλα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού τα βάζουμε στη φωτιά σε μέτρια ένταση μέχρι να ζεσταθεί το γάλα
Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και οι βανίλιες
Αφού έχει ζεσταθεί το γάλα όχι να έχει κάψει ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει στην συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε
μέχρι να πήξει η γαλατόπιτα δεν θα σφίξει πάρα πολύ
Μόλις τα δείτε τις πρώτες φουσκάλες στην επιφάνεια της κρέμας κλείνετε το μάτι
Σε μία κανάτα ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν
Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε πάμε να στήσουμε το γλυκό μας

Μέσα στο μπλεντερ θα ρίξουμε τους ξηρούς καρπούς τα καρύδια και τα φιστίκια και τα αλέθουμε Φυσικά μπορεί να χρησιμοποιήσετε ότι ξηρό καρπό θέλετε
αλλά στην ίδια ποσότητα Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς σε προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά

Σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διαστάσεις 27 εκατοστά βουτυρώνουμε πολύ καλά με ένα πινέλο και προσθέτουμε το πρώτο φύλλο κρούστας αφήνουμε τις άκρες από το φύλλο
κρούστας να προεξέχουν από το ταψί και στη συνέχεια το βουτυρώνουμε πολύ καλά προσθέτουμε και ένα δεύτερο φύλλο κρούστας με την ίδια τεχνική και βουτυρώνουμε
επίσης στην συνέχεια προσθέτουμε δύο με τρεις κουταλιές της σούπας από το μείγμα ξηρών καρπών και έπειτα τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο κρούστας
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας δηλαδή ένα φύλλο κρούστας βούτυρο και πασπαλισμένα με ξηρούς καρπούς μέχρι να τελειώσει το μείγμα
τοποθετούμε το έβδομο φύλλο κρούστας και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα της γαλατόπιτας επάνω στα φύλλα και απλώνουμε πολύ καλά

Παίρνουμε τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί τα γυρνάμε προς τα μέσα δημιουργώντας σε ένα στρογγυλό στεφάνι αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο
τα φύλλα από το στεφάνι και πασπαλίζουμε επίσης και την επιφάνεια της γαλατόπιτας
Επίσης πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για να έχουμε πιο ωραίο αποτέλεσμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά αχλάδια γεμιστά στο φούρνο
Επόμενο άρθροEξαιρετικό στρούντελ μήλου