Κριτσίνια καρότου

Πλεονεκτήματα:

  • Υγιεινά: Τα κριτσίνια καρότου είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
  • Νόστιμα: Η γλυκιά γεύση του καρότου συνδυάζεται τέλεια με την τραγανή υφή, δημιουργώντας ένα απολαυστικό σνακ.
  • Εύκολα στην παρασκευή: Μπορείτε να φτιάξετε κριτσίνια καρότου στο σπίτι με απλά υλικά και σε λίγα μόνο λεπτά.
  • Πολυχρηστικά: Ιδανικά για σνακ, ως συνοδευτικό με τυρί ή ντιπ, ή ακόμα και για σαλάτα.
  • Κατάλληλα για όλους: Χορτοφαγικά, vegan, χωρίς γλουτένη (αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι χωρίς γλουτένη) και χωρίς ζάχαρη.

**Συνολικά, τα κριτσίνια καρότου είναι μια υγιεινή, νόστιμη και εύκολη επιλογή για σνακ ή συνοδευτικό.

Συμβουλές:

  • Προσθέστε μπαχαρικά ή μυρωδικά: Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά όπως κανέλα, μοσχοκάρυδο ή γαρύφαλλο, ή μυρωδικά όπως μαϊντανό ή ρίγανη για να δώσετε στα κριτσίνια σας μια πιο ιδιαίτερη γεύση.
  • Χρησιμοποιήστε διαφορετικά είδη αλευριού: Μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος του αλευριού για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής αλέσεως ή αλεύρι αμυγδάλου για μια πιο υγιεινή επιλογή.
  • Διακοσμήστε τα κριτσίνια σας: Πριν τα ψήσετε, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι, ηλιόσπορο ή τυρί για επιπλέον γεύση και υφή.

Είτε τα φτιάξετε μόνοι σας είτε τα αγοράσετε έτοιμα, τα κριτσίνια καρότου είναι μια θρεπτική και γευστική επιλογή που θα σας κρατήσει χορτάτους και ικανοποιημένους.

Υλικά

1 κούπα τσαγιού ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
1 κούπα τσαγιού λευκό κρασί
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2-3 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
Αλεύρι κίτρινο σταρένιο όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη ζύμη μας

Εκτέλεση

Βάζουμε τα καρότα με το κρασι, το λάδι, το αλάτι στο multi και τα αλέθουμε να γίνουν πουρές.
Ρϊχνουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας 5 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια παίρνοντας κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε σε μπαστουνάκια.

Αν νιώθουμε ότι κολλάνε λιγάκια αλευρώνουμε τα χέρια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. στους 180οC, αέρα μαζί με αντιστάσεις (ή μόνο αέρα), για 20-30 λεπτά ακριβώς ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Διατηρούνται σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο!

Καλή Απόλαυση

Antigoni Diakatou

Προηγούμενο άρθροΣπιτική λεμονάδα
Επόμενο άρθροΠίτα με κοτόπουλο και πατάτες 🥧