Η κασερόπιτα με τραγανό φύλλο αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές πίτες που όμως συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση με την εύκολη εκτέλεση. Επιπλέον, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί απλά υλικά που συνήθως έχουμε στο ψυγείο μας, ενώ παράλληλα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μάλιστα, η τραγανή υφή του φύλλου Ζαγορίσιο σε συνδυασμό με την κρεμώδη γέμιση κασερόπιτας δημιουργεί μια απολαυστική εμπειρία που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια.
Υλικά για την Κασερόπιτα
Για το φύλλο:
- 1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο Ζαγορίσιο (6 φύλλα)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 500 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- αλάτι
- αρκετό πιπέρι
Εκτέλεση της Κασερόπιτας
Προετοιμασία της κρέμας
Αρχικά, λιώνω το βούτυρο μαζί με το αλεύρι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτω το γάλα. Ανακατεύω γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μία βελούδινη κρέμα χωρίς βώλους. Όταν η κρέμα γίνει ομοιόμορφη, την αφήνω να κρυώσει ελαφρώς.
Παρασκευή της γέμισης
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το κασέρι, την κρέμα που έφτιαξα, τα αυγά, την πάπρικα, το σουσάμι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύω απαλά τη γέμιση με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Έπειτα, αφήνω τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει λίγο περισσότερο.
Προετοιμασία των φύλλων
Από τα έξι φύλλα του πακέτου χρησιμοποιώ μόνο τα τρία, τα οποία κόβω στη μέση για να έχω έξι μισά φύλλα συνολικά. Με αυτόν τον τρόπο, τα φύλλα θα χωράνε τέλεια στο ταψί μου.
Στρώσιμο και ψήσιμο
Λαδώνω το ταψί μου (26×36 εκ.) και βάζω στον πάτο τα 3 μισά φύλλα, τα οποία έχω λαδώσει καλά με το πινέλο. Στρώνω ομοιόμορφα τη γέμιση και στη συνέχεια σκεπάζω με τα υπόλοιπα 3 μισά φύλλα, τα οποία επίσης έχω λαδώσει. Τέλος, πασπαλίζω την επιφάνεια με μπόλικο σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Χρόνοι Προετοιμασίας
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 80 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 15 λεπτά (για να κρυώσει η κρέμα)
Χρήσιμα Tips για την Κασερόπιτα
Για να πετύχετε την ιδανική κασερόπιτα, φροντίστε να μην ξεραίνετε υπερβολικά τα φύλλα ζαγορίσιου κατά το λάδωμα. Επιπλέον, αν θέλετε επιπλέον τραγανότητα, μπορείτε να προψήσετε ελαφρώς τα κάτω φύλλα για 5 λεπτά πριν προσθέσετε τη γέμιση. Μάλιστα, για πιο πλούσια γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο γραβιέρα μαζί με το κασέρι. Τέλος, αφήστε την πίτα να κρυώσει για 10-15 λεπτά πριν την κοπή για καλύτερη παρουσίαση.

Καλή επιτυχία
Αυτή η υπέροχη Κασερόπιτα είναι της κας Ραλλούς Ψαραδέλλη










