Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών

Τα κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών είναι μια πεντανόστιμη συνταγή που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Τα κεφτεδάκια είναι φτιαγμένα από κιμά και αρωματισμένα με διάφορα μπαχαρικά, ενώ η σάλτσα μανιταριών δίνει μια πλούσια και γευστική νότα στο πιάτο. Είναι ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό που μπορεί να συνοδεύσει ρύζι, πουρέ πατάτας ή άλλο αγαπημένο σας συνοδευτικό. 

  • Πλούσια γεύση: Η σάλτσα μανιταριών προσδίδει μια μοναδική γεύση στα κεφτεδάκια, κάνοντας τα ακόμα πιο νόστιμα και ζουμερά.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην υλοποίηση, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά στη σάλτσα μανιταριών ή να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό είδος κιμά.
  • Θρεπτικό πιάτο: Τα κεφτεδάκια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ τα μανιτάρια προσφέρουν βιταμίνες και ανόργανα άλατα.

Συνολικά:

Τα κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Η συνταγή είναι εύκολη στην υλοποίηση και προσφέρεται για διάφορες παραλλαγές. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Βαθμολογία: 4.5/5

Υλικά

500 γραμμάρια κιμά, μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο κρέας
Μισό κρεμμύδι τριμμένο
Μισή φέτα ψωμί, προηγουμένως εμποτισμένη με νερό και μετά στυμμένη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
μισό κουταλάκι του γλυκού το καθένα: θυμάρι, κύμινο, σκόρδο σε σκόνη, δεντρολίβανο
Αλάτι πιπέρι

Σάλτσα κρέμας μανιταριών

Μισό κρεμμύδι
25 γραμμάρια βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
150 ml νερό
Μια κουταλιά της σούπας αλεύρι
75 γραμμάρια τσένταρ
1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
αλατοπίπερο
100-150 γραμμάρια μανιτάρια, φρέσκα ή σε κονσέρβα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά σ ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά.Πλαθουμε κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα τηγανίζουμε.
Σ ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το αλεύρι ψήνουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό.Ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια βάζουμε το τσένταρ και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Αλατοπιπερώνουμε.

Τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές η ρύζι.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε το βίντεο της συντγής στο κάναλι Delicious meal

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών

Υλικά

500 γρ.μανιτάρια
400 γρ.κρέμα γάλακτος
500 γρ.μοσχαρίσιο κιμά
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 άσπρο κρεμμύδι
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 ποτήρι νερό 200 ml
πιπέρι
αλάτι
3-4 κ.σ.άνηθο ψιλοκομμένο
20 γρ.σάλτσα σόγιας
γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,το άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ,το αυγό,αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε κεφτεδάκια σε σχετικά μεγάλο μέγεθος.Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια τα βάζουμε σ ένα άλλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,αλάτι πιπέρι κατά βούληση,την πάπρικα,την κρέμα γάλακτος ,το αλεύρι διαλυμένο στο νερό και μαγειρεύουμε 5-10 λεπτά.
Τοποθετούμε μέσα τα κεφτεδάκια σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.Τέλειο συνοδευτικό οι τηγανιτές πατάτες!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Subsribe and find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε την τέλεια κρεατόπιτα: μυστικά και tips από την γιαγιά!
Επόμενο άρθροΤα μηλοπιτάκια της καρδιάς μας