Κεφτέδες από φασόλια και μανιτάρια

Πεντανόστιμοι και χορταστικοί, αυτοί οι κεφτέδες από φασόλια και μανιτάρια είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για όλους.

Μου άρεσε:

  • Η γεμάτη γεύση από τα φασόλια και τα μανιτάρια, που συνδυάζονται τέλεια.
  • Η αφράτη υφή, που κάνει τους κεφτέδες εύκολους στο μάσημα και πολύ ευχάριστους.
  • Η ποικιλία μπαχαρικών που δίνει μια πικάντικη νότα.

Θα τους συνιστούσα:

  • Σε όσους αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στους κλασικούς κεφτέδες.
  • Σε όσους θέλουν ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.
  • Σε όσους ακολουθούν vegetarian ή vegan διατροφή.

Συνολικά, οι κεφτέδες από φασόλια και μανιτάρια είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γευστικό και υγιεινό γεύμα. Σίγουρα θα τους ξαναφτιάξω!

Υλικά:

600 γρ φασόλια βρασμένα
350 γρ βραστά άγρια ​​μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
40 γρ αλεύρι
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι
1 ματσάκι μαϊντανό
λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση:

Τα συστατικά μετρήθηκαν μετά το βράσιμο. Τα λευκά φασόλια (γίγαντες) βράζονται σε κρύο νερό μέχρι να σπάει η φλούδα αρκετά εύκολα. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μανιτάρι, συμπεριλαμβανομένου του σαμπινιόν. Εάν χρησιμοποιείτε μανιτάρια, πρέπει να τα τηγανίσετε μέχρι να φύγει το νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε: τα φασόλια περασμένα στο μπλεντερ (δεν τα περνάμε ψιλά αλλά αφήνουμε μικρά κομμάτια), τα μανιτάρια (ομοίως πολτοποιημένα), το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό, το αλεύρι και τα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε καλά και μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια με καθαρά και ελαφρώς βρεγμένα χέρια.
Τα κεφτεδάκια αλευρώνονται ελαφρά και τοποθετούνται σε μια σανίδα. Πήρα 10 μεγάλους κεφτέδες (περίπου 100 γρ. / τεμάχιο ζυγισμένο πριν το τηγάνισμα) και 6 μικρότερα.
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Μαζί του πάει μια σάλτσα μια σάλτσα από γιαούρτι, ταχίνι, αλάτι και σκόρδο. 

Καλή Ορεξη!

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτά (Γεμάτα) Μυτιλήνης…Είναι πανέμορφα και εντυπωσιακά και νηστίσιμα
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα στο φούρνο! Τα τρώτε ζεστά απευθείας από το ταψί ||| Σούπερ νόστιμο!!