Κέικ με άρωμα λεμόνι 

Σας προτείνω χωρίς ενδοισαμό αθτό το Κέικ με άρωμα λεμόνι ! Αυτό το Κέικ με άρωμα λεμόνι είναι γεμάτο με φρέσκια γεύση λεμονιού και έχει μια απαλή και υγρή υφή που θα σας λιώσει στο στόμα.

Δείτε την παρακάτω συνταγή για να μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας Κέικ με άρωμα λεμόνι !

Υλικά

250 αλεύρι γ.ο.χ
150 γρ σπορέλαιο
200 γρ ζάχαρη
3 αυγά μεγαλα
2 κουταλιές γεμάτες γιαούρτι
1κουταλακι γεμάτο μπαικιν
Χυμό από μισό λεμόνι μεγάλο
Λίγο ξύσμα λεμονιού

Κρέμα

1 αυγό μεγάλο
80 γρ ζάχαρη
20 γρ κορν φλαουρ
200 γρ κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χυμό από μισό λεμόνι μεγάλο
Ενα κομματάκι βούτυρο 20 γρ

Εκτέλεση

Κάνουμε πρώτα τήν κρέμα ανακατεύουμε σε ένα κατσαρόλακι το αυγό τήν ζάχαρη μετά ρίχνουμε το κορν φλαουρ καί τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε ρίχνουμε το ξύσμα καί τον χυμό λεμόνι καί βάζουμε στο ματι τής κουζίνας ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει τραβάμε από το μάτι καί ρίχνουμε το βούτυρο σκεπάζουμε με μεμβράνη την κολλάμε πάνω στήν κρέμα για να μην πιάσει πέτσα καί αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά με τήν ζάχαρη ρίχνουμε το ηλιέλαιο το γιαούρτι το χυμό λεμονιού καί τέλος το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπαικιν ανακατεύουμε απαλα βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα που άνοιγει νούμερο 26 καί ρίχνουμε την την ζύμη Γεμίζουμε ένα κορνε με την κρέμα καί κάνουμε γραμμές οριζόντια καί κάθετα αν δέν έχουμε κορνε το κάνουμε με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Είναι τέλειο είναι αφρός δεν είναι ξινό είναι ελαφρύ αφρός το συνιστώ ανεπιφύλακτα

Καλή Επιτυχία

Η Εκτέλεση είναι της κας Γιώτα Πιπερτζή

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ γιαουρτιού με λεμόνι

Πρόσφατα δοκίμασα το κέικ γιαουρτιού με λεμόνι και έμεινα άναυδη από την απίστευτη γεύση του! Η υφή του ήταν αφράτη και υγρή, με ένα υπέροχο λεμονάτο άρωμα που γέμιζε το σπίτι. Η ισορροπία γλυκού και ξινού ήταν τέλεια, καθιστώντας το κέικ ιδανικό για κάθε περίσταση.

Εντυπωσιάστηκα από την ευκολία της συνταγής, η οποία δεν απαιτούσε ιδιαίτερες δεξιότητες ζαχαροπλαστικής. Τα υλικά είναι απλά και οικονομικά, ενώ η εκτέλεση γίνεται γρήγορα και χωρίς κόπο.

Πράγματα που θα χρειαστείς:

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (self-raising flour)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2.5 κούπες ζάχαρη
1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) ή σπορέλαιο
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγισμένο
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικό)

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165°C. Αλείψτε με βούτυρο και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder.
Σε ένα άλλο μπολ, με το μίξερ χτυπήστε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά.
Σιγά σιγά προσθέστε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά χωρίς να ανακατέψετε υπερβολικά.
Ριξτε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βάλετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο σε ένα σύρμα πριν το πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη, αν το επιθυμείτε.

Σημειώσεις:

Αν δεν έχετε χυμό πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ή επιπλέον γιαούρτι.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με ξινή κρέμα για πιο έντονη γεύση.
Για πιο λεμονάτο κέικ, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον ξύσμα λεμονιού ή και λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα.
Πειραματιστείτε! Μπορείτε να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας, αποξηραμένα φρούτα ή λίγο λικέρ λεμονιού στο μείγμα για μια διαφορετική γεύση.

Η Συνταγή είναι της κας Eva Kritikos

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με κρέμα και ινδοκάρυδο
Επόμενο άρθροΤο ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ 2,9 ΚΙΛΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ απαιτεί τεχνική