Κεμπάπ στην Γάστρα
Το Κεμπάπ στη Γάστρα είναι μια ιδανική επιλογή! Αυτό το πιάτο, με μαλακό κρέας, ζουμερά λαχανικά και πλούσια αρώματα, ψήνεται αργά στη γάστρα για ένα μοναδικά νόστιμο αποτέλεσμα. Εκτός από την εύκολη παρασκευή του, το Κεμπάπ στη Γάστρα είναι και μια υγιεινή επιλογή, αφού δεν χρειάζεται τηγάνισμα. Ετοιμάστε λοιπόν αυτό το Κεμπάπ στη Γάστρα και απολαύστε ένα μεσογειακό γεύμα γεμάτο αρώματα που θα σας μείνει αξέχαστο!
Υλικά
1 κιλό κρέας χοιρινό ή αρνίσιο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
4-5 τομάτες
4-5 κρεμμύδια ξερά
4-5 πιπεριές για γέμισμα
μισό λεμόνι
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1/2 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
κύμινο
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε στη γάστρα. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, και τις πιπεριές. τα πλένουμε πολύ καλά.
Κόβουμε σε φέτες, πάχους ενός εκατοστού περίπου, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις τομάτες και τα ρίχνουμε στη γάστρα με το κρέας.
Σε ένα σέϊκερ ρίχνουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. τα χτυπάμε στο μίξερ για 4-5′.
Ρίχνουμε το μείγμα στη γάστρα με το κρέας και ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού.
Σε αυτό το σημείο είναι έτοιμο για το φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου, μέχρι να κοκκινίσει και να πιει όλο το ζουμί του.
ΣΗΜ: Δεν βάζουμε καθόλου νερό γιατί βγάζουν τα λαχανικά που βάλαμε στο φαγητό.
Η Συνταγή είναι από τις Νοστιμιές της Γιαγιάς