Κορνεδάκια με βελούδινη κρέμα πατισερί

Τα κορνεδάκια με βελούδινη κρέμα πατισερί είναι ένα γλυκό που κερδίζει τις καρδιές με την απαλή υφή και την εκλεπτυσμένη γεύση του. Τα κορνεδάκια είναι μικρά αρτοσκευάσματα σε σχήμα κέρατος, που γεμίζουν με βελούδινη κρέμα πατισερί. Η προετοιμασία τους απαιτεί λίγο χρόνο και δεξιοτεχνία, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει κάθε προσπάθεια. Τα κορνεδάκια μπορούν να στολιστούν με σκόνη ζάχαρης ή σοκολάτα για μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Είναι ιδανικά για γλυκά τραπέζια, γιορτές ή απλά για να χαρίσουν γλυκές στιγμές σε όσους τα δοκιμάσουν.

Υλικά

1 σφολιάτα μεγάλη
Λιγο βουτυρο για το επάλειψη στους κωνους
Αυγό για επάλειψη επάνω
Κρέμα πατισερι
250 γρ κρέμα γάλακτος
Με 2 κουταλιές αχνη
Αμυγδαλο τριμμένο
Κερασάκια για στολισμα

για την κρέμα πατισερι
4, 5 κουταλιές κοφτές κορν φλάουρ
2,5 κουπες (μέτριες) γαλα
1 κούπα ζαχαρη
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανιλια

Σιρόπι
1,5 κουπα νερό
2κουπες ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
Χυμό από μισό λεμόνι🍋

Εκτέλεση

Παίρνουμε την σφολιάτα την κόβουμε σε λωρίδες 2 εκατοστων
Και τις Τυλιγουμε στους βουτυρωμενους κώνους γύρω γύρω
Προσέχουμε να μην αφήνουμε κενα στο τύλιγμα
Και αλείφουμε με αυγό
Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε τον κρόκο μόνο με λίγο ζάχαρη και νερό
Ψήνουμε στους 180 βαθμους περίπου 30 λεπτά να πάρουν ένα ωραίο χρώμα
Αφηνουμε στην άκρη να κρυωσουν
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Το αφήνουμε να γίνει χλιαρό
Βουτάμε τα κρύα κορνεδακια μέσα για λίγο όχι να νοτισουν πάρα πολύ
Σε μια κατσαρολα βάζουμε τα υλικά για την κρέμα πατισερι και ανακατευουμε μέχρι να πήξει η κρεμα μας

Βάζουμε διαφανή μεμβράνη επάνω και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη
Όταν είναι έτοιμη και κρύα η κρεμα πατισερι την αναμιγνύουμε με την σαντιγη μας χτυπάμε με το μίξερ να αφρατεψει η κρεμα μας
Γεμίζουμε τα κορνέ
Γαρνιρουμε με τριμμένο αμυγδαλο και κερασάκια μαρασκινο

Η Συνταγή είναι της Haroula Stelios Nod