Η κλασσική σοκολατοπιτα

Oλοι όσοι μεγάλωσαν στη δεκαετία του 70-80 σίγουρα γνωρίζουν αυτή την σοκολατόπιτα. Μου θυμίζει τη μαμα μου  που μας το έφτιαχνε πάντα κάθε Σαββατοκύριακο και όχι μόνο!!
Ποσες αναμνήσεις μου φέρνει αυτό το γλυκο !!

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο
2 ποτήρια ζαχαρη
7 γεμάτες κουταλιές κακαο
1 φλιτζάνα βραστό νερό
λίγη βανίλια-
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
5 αυγά
1,5 φλιτζάνα αλευρι φαριναπ

Εκτέλεση

Ζεσταίνεις σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, με ζαχαρη και κακαο
Προσθέτεις μια φλιτζάνα βραστό νερό και λίγη βανίλια- εγώ έβαλα και ξύσμα πορτοκαλιού…
Το ανακατεύουμε καλά- καλά , κρατάμε μια φλιτζάνα απο το μειγμα για να σιροπιασουμε μετά το γλυκο

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τ’αυγά και προσθέτουμε το αλευρι….Μόλις κρυώσει το μίγμα της κατσαρόλας,
το προσθέτουμε στο μίγμα, ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα, σε προθερμασμενο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά…..Μόλις βγει από το φούρνο χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι……

καλη σας απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της Αναστασια Βεληβασακη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Η Συνταγή είναι του Pastry chef Stratou Petrou

Υλικά

500 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
500 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα 60 ή 70% Κακάο
500γρ Ζάχαρη Άχνη
40 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ κονιάκ
8 Αυγά μεσαία

Για την Γκανάς Σοκολάτας
100 γρ Κουβερτούρα
100 γρ Κρέμα γάλακτος
1 κουτ γλυκού Μέλι

Υλικά

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη λαχταριστή σοκολατόπιτα ρίχνοντας ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο και την κουβερτούρα σοκολάτα όπου τα βάζουμε στο μικροκυμάτων να λιώσουν ή σε μπεν μαρί πολύ σημαντικό μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε δυνατή κουβερτούρα 60 ή 70% κακάο

Αφού έχει λιώσει Το βούτυρο με τη σοκολάτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά ακριβώς με τη σειρά που θα σας πω δηλαδή ζάχαρη άχνη αλεύρι κονιάκ και τα ελαφρώς
χτυπημένα αυγά με το πιρούνι
Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να μην ομογενοποιηθουν τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι στο οποίο τοποθετούμε και μία λαδόκολλα διάμετρο 25 εκατοστών και υψος 7 εκ

Το μυστικό για να γίνει ζουμερή και με υπέροχη υφή η σοκολατόπιτα μας είναι να την ψήσουμε σε μπεν μαρί δηλαδή το ταψάκι να το βάλουμε σε ένα μεγαλύτερο ταψί
όπου το γεμίζουμε με ζεστό νερό μέχρι το μέσο του ταψιού
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 55 με 60 λεπτά έτοιμη ψημένη σοκολατόπιτα μας την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ώστε να μπορέσουμε
να την αναποδογυρίσουμε και να την ξεφορμάρουμε

Μπορείτε προαιρετικά να την πασπαλίσετε με σκόνη κακάο ή ακόμη καλύτερα να φτιάξετε γκανάζ σοκολάτας όπως έκανα εγώ για να την κάνετε ακόμη πιο σοκολατένια