Η Κολοκυθοτυρόπιτα αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους. Η γλυκιά γεύση της κολοκύθας αγκαλιάζεται αρμονικά με την αλμυρότητα της φέτας, δημιουργώντας ένα γευστικό μωσαϊκό που ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο. Είναι ένα εύκολο στην παρασκευή πιάτο που ταιριάζει σε κάθε περίσταση, προσφέροντας ποικιλία γεύσεων και υφών, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη κολοκύθας.

Υλικά για την Κολοκυθοτυρόπιτα

  • 5 κολοκυθάκια μέτρια (1 κιλό)
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα σφιχτή τριμμένη
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι φαρίνα
  • 1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 φλιτζάνι του νες καφέ γάλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση της Συνταγής

Τρίβω τα λαχανικά μου στον τρίφτη, προσθέτω αλάτι και τα αφήνω να σταθούν για μισή ώρα.

Σε μια λεκάνη ρίχνω τα αυγά και τα χτυπάω. Έπειτα, προσθέτω το γάλα, το λάδι και τα καλά στυμμένα λαχανικά μου. Προσθέτω το σιμιγδάλι και τη φαρίνα και ανακατεύω καλά.

Ρίχνω και τα τυριά μου και ανακατεύω καλά.

Περνάω με λάδι το ταψί μου (νούμερο 32) και ρίχνω τον πηχτό χυλό. Ρίχνω και λίγο λάδι από πάνω, και ψήνω την πίτα στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει καλά.

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του χρόνου αναμονής)
Χρόνος Μαγειρέματος: 50-60 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά

Χρήσιμα Tips για την Κολοκυθοτυρόπιτα

Για να βγει η κολοκυθοτυρόπιτα μου όσο πιο νόστιμη γίνεται, είναι σημαντικό να στίψετε πολύ καλά τα λαχανικά αφού τα αλατίσετε, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα υγρά.

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως μανιτάρια ή πράσα, για μια ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Η χρήση διαφορετικών τυριών, όπως φέτα και κασέρι, δίνει ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη