Δείτε Επίσης: Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα | Η Τυρόπιτα όταν δεν έχετε τίποτα για φαγητό

Ακούγεται απλά υπέροχο το Κολοκυθοτυρόψωμο ! Το συνδυασμός του κολοκυθιού με τα 3 τυριά μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Φαντάζομαι μια γευστική και αφράτη ζύμη, γεμάτη με πλούσια τυρένια γεύση και πινελιές φρεσκάδας από το κολοκυθάκι.

Είμαι σίγουρος/η ότι είναι εύκολο στην παρασκευή και ιδανικό για οποιοδήποτε γεύμα. Τέλειο για πρωινό, brunch, μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά

254 g (2 φλιτζάνια) αλεύρι ψωμιού
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κούπα τριμμένο κολοκύθι στημένο καλά
Μείγμα βουτύρου
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μίσχο κρεμμυδάκι (πράσινο)
αλάτι.
Κρόκος αυγού πριν το ψήσιμο.

Τυρί μοτσαρέλα + τυρί τσένταρ (άλλο τυρί)

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ προσθέτουμε αλεύρι, μαγιά, ζεστό νερό, λάδι , και αλάτι και ανακατεύουμε να πάρουμε μία ζύμη.
Βγάζουμε την ζύμη στο πάγκο μας και ζυμώνουμε με τα χέρια μας 6-10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και λεία ζύμη.
Βάζουμε την ζύμη σε λαδώμενο μπολ και την λαδώνουμε και αυτη λίγο και σκεπάζουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει για να διπλασιαστεί.
Την ώρα αυτή Φτιάχνουμε το μείγμα βουτύρου
Βούτυρο + κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο + αλάτι. Θα κρατήσουμε λίγο μείγμα για το τέλος να το αναμείξουμε με κρόκο αυγού.
Βγάζουμε το ζυμώνουμε λίγο και το ισιώνουμε σε ένα παραλληλόγραμο.


Απλώνουμε (αλλοιφουμε) το μείγμα βουτύρου πάνω στην σε όλη την ζύμη και από πάνω ρίχνουμε την φέτα. Από πάνω ρίχνουμε το τριμμένο κολοκύθι, και αλατοπιπερώστε.

 

Διπλώστε το 1/3 της ζύμης και βουτυρώστε το από πάνω.


Διπλώστε το υπόλοιπο 1/3 απο πάνω να καλύψετε το πρωτο 1/3. Πατήστε το λίγο και σφραγίστε γύρω γύρω.


Το ισιώνουμε λίγο με τον πλάστη


Ρίχνω το αυγό μέσα μείγμα βουτύρου το αναμιγνύω και το αφήνω στην άκρη


Σε αυτό το σημείο δίπλωσα τις 2 άκρες της ζύμης πασπάλισα με μπόλικο τυρί στην μέση και άπλωσα μετά το μείγμα αυγού και βουτυρο

και πασπάλισα πλούσια με τυρι τσενταρ γύρω γύρω

και το έκοψα σε παράλληλα κομμάτια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 20 λεπτά

Δείτε Επίσης: Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα | Η Τυρόπιτα όταν δεν έχετε τίποτα για φαγητό

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤα πιο αφράτα ψωμάκια Σκόρδου
Επόμενο άρθροΑκαταμάχητα τραγανά κολοκυθάκια με βελούδινη σκορδαλιά