Τα συστατικά
800ml γάλα
2 συσκευασίες σκονη σοκολάτας ανθος αραβοσίτου (100γρ)
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
200gr μπισκότα σαβαγιάρ
πριν το σερβίρετε, ξεκουραστείτε σε ένα δωμάτιο για 1 ώρα
Διακοσμήστε όπως θέλετε❤️
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, την σκόνη σοκολάτας, την ζάχαρη και ανακατεύουμε να
διαλυθεί η ζάχαρη.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Στρώνουμε την βάση μιας φόρμας κέικ με σοκολάτα και απο πάνω στρώνουμε τα σαβαγιαρ.
Το επαναλαμβάνουμε αυτό άλλες 2 φορές και στο τέλος τελειώνουμε με κρέμα σοκολάτας.
Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα.
Το αποκολλάμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και το αναστρέφουμε σε μια πιατέλα.
Το αλείφουμε όλο με την σοκολάτα και διακοσμούμε με ξηρούς καρπούς, τριμμένη σοκολατα ή τρούφα
Επίσης μπορούμε να βάλουμε και κακάο γύρω γύρω
- Αν θέλετε τα σαβαγιάρ πιο μαλακά, μπορείτε να τα βουτήξετε για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε γάλα πριν τα βάλετε στη φόρμα, αλλά προσοχή να μην μουλιάσουν πολύ.
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κονιάκ ή λικέρ στην κρέμα σοκολάτας για πιο έντονο άρωμα.
- Αν θέλετε ο κορμός να γίνει πιο σφιχτός, αφού τον αναποδογυρίσετε και τον διακοσμήσετε, βάλτε τον στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τον κόψετε.
Καλή Επιτυχία
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ