Κοτόπουλο με μπάμιες (με καραμελωμένα κρεμμύδια!)

Το κοτόπουλο με μπάμιες, ένα παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, αποκτά μια νέα διάσταση με την προσθήκη καραμελωμένων κρεμμυδιών. Η γλυκιά και πλούσια γεύση των κρεμμυδιών ταιριάζει άψογα με την αλμυρή γεύση του κοτόπουλου και την ελαφρώς ξινούτσικη γεύση των μπαμιών.

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγαλο ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια (400γρ.)
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2-3 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση:

Σοτάρω το κοτόπουλο πολύ καλά,προσθέτω ψιλοκομμένα ντοματακια
σοταρω λιγο και μετά νερό 2 φλυτζανες, αλάτι πιπέρι…να σιγοβράσει.
Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαριζω το κρεμμύδι σε φετες με την ζαχαρη κι αφου καραμελωσει προσθετω τις μπαμιες(που έχω ξεπλύνει με νερό
και ξύδι) μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και 2-3 φέτες🍋 .
Ανακατεύω καλά για 2-3′ προσθέτω σάλτσα από το κοτόπουλο και βράζω 15 λεπτά.
Τελος ,επειδή εμάς μας αρέσει,τα βάζω σε ταψάκι(χωρίς το λεμονι)και ψήνω στους 180β.αερα για 10 λεπτά περίπου.

Καλη επιτυχία!!😍❤️

Συμβουλές:

  • Αν σας αρέσει πιο πηχτή η σάλτσα, μπορείτε να διαλύσετε 1 κ.σ. κορν φλάουρ σε λίγο νερό και να το προσθέσετε στο τέλος του μαγειρέματος.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ξύδι με χυμό λεμονιού για πιο απαλή γεύση.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο με μπάμιες στο φούρνο

κοτοπουλο με μπαμιες στο φουρνο

Τι καλύτερο να συνοδεύσει τις μπάμιες απο το κοτόπουλο. Τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι τα ιδανικά. 

Υλικά :

500 γρ. μπάμιες
6 μπούτια κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ντομάτες (κομμένες κομματάκια)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 ποτήρι νερό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε ένα ταψάκι όλα τα υλικά μας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχει παντού σάλτσα.
Ψήνουμε στους 180 β για περίπου 1 ώρα.
Ανακατεύουμε 1-2 φορές στο ενδιάμεσο και προσθέτουμε νεράκι αν χρειάζεται.

Καλή όρεξη

ΠΗΓΗ: sabor-cooking.gr

Προηγούμενο άρθροΤο σοκολατένιο ρολό που θα σας κάνει να ξαναγίνετε παιδί
Επόμενο άρθροΗ Τέλεια Κολοκυθοπιτα: Απαλή, Χορταστική και Ακαταμάχητη!