Κοτόπουλο στο φούρνο με ρύζι και μανιτάρια

Υλικά:

500 γρ στήθος κοτόπουλου
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
1 και 1/2 κουπ λευκό ρύζι καρολίνα
1/2 κουπ λάδι
1/2 κρεμμύδι
μαύρο πιπέρι, αλάτι, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το απλώνουμε στον πάτο του ταψιού. Φυλάξτε τον ζωμό κότας.
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα με λίγο νερό και τα βράζουμε τόσο ώστε να βγάλουν το ζουμί τους.
Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και αποθηκεύουμε τον χυμό που προκύπτει.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους.
Μόλις αρχίσει να τσιγαρίζει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι.

Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να ξεχωρίζει το ρύζι (να μην κολλάει σε μπαλάκια).
Προσθέστε τα βραστά μανιτάρια, μια πρέζα μαύρο πιπέρι, αλάτι κατά βούληση, σκόρδο και ριγανη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Ρίχνουμε το ρύζι με το ζωμό κότας, το χυμό μανιταριών και ζεστό νερό, αν χρειάζεται στο ταψί (συνολικά 4 κουπες και μισή υγρά).

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να απορροφηθεί το νερό (περίπου 30-40 λεπτά)

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Ναπολεόνε σε 5 λεπτά
Επόμενο άρθροΥπέροχα παραδοσιακά τηγανόψωμα