Αφράτα, τραγανά και με το τέλειο άρωμα κανέλας, τα κουλουράκια της Αργυρώς είναι μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε.

Εύκολα στην παρασκευή τους, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και γευστικό σνακ ή για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας.

Η συνταγή της Αργυρώς είναι δοκιμασμένη και εγγυημένη, με λεπτομερείς οδηγίες που εξασφαλίζουν τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Υλικά Συνταγής

2½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο κρασί
½ φλ. χυμός πορτοκάλι
1½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρύφαλλο
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
περίπου1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
½ φλ. σουσάμι καβουρντισμένο

Εκτέλεση

Για τα τραγανά, νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί, ρίχνουμε πρώτα σε μία λεκάνη τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Με το σύρμα τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό. Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια κανέλας σε πλεξίδα. Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε λαμαρίνα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.

ΠΗΓΗ