Αν θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό εύκολα, γρήγορα και με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, τότε αυτά τα κουλουράκια κανέλας είναι η τέλεια επιλογή. Η συνταγή της Αργυρώς είναι δοκιμασμένη και εγγυημένη, με λεπτομερείς οδηγίες που εξασφαλίζουν τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά.
Υλικά
Για να φτιάξουμε τα κουλουράκια, θα χρειαστούμε:
- 2½ φλ. Ελαιόλαδο
- 1 φλ. Κόκκινο κρασί
- ½ φλ. Χυμός πορτοκαλιού
- 1½ φλ. Ζάχαρη
- 1 κ.σ. Κανέλα
- 1 κ.γ. Γαρίφαλλο σε σκόνη
- 1 Πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 κ.σ. Μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. Μαγειρική σόδα
- Περίπου 1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. Καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
- ½ φλ. Σουσάμι, καβουρδισμένο
Εκτέλεση της Συνταγής
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα κουλουράκια.
1. Σε μία λεκάνη, ρίχνω τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. τα ανακατεύω με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Προσθέτω το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σουσάμι. διαλύω τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτω κι αυτόν στο μείγμα. ανακατεύω καλά με σύρμα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
3. Κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. ρίχνω το μισό αλεύρι στο μείγμα και αρχίζω να ζυμώνω. λίγο-λίγο, προσθέτω και το υπόλοιπο, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μου.
4. Πλάθω τα κουλουράκια κανέλας σε σχήμα πλεξίδας και τα αραδιάζω σε ένα ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα.
5. Πασπαλίζω τα κουλουράκια με την καστανή ζάχαρη. τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Για να οργανωθούμε καλύτερα στην κουζίνα μας:
- Χρόνος Προετοιμασίας: Περίπου 15-20 λεπτά.
- Χρόνος Μαγειρέματος: Περίπου 25-30 λεπτά.
- Συνολικός Χρόνος: Περίπου 40-50 λεπτά.
- Επιπλέον Χρόνοι: Κανένας.
Χρήσιμα Tips για τα Κουλουράκια
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα κουλουράκια κανέλας σας ακόμα πιο επιτυχημένα:
- Ζύμωμα: Είναι πολύ σημαντικό να μην ζυμώσεις τη ζύμη για πολλή ώρα, γιατί τα κουλουράκια θα σκληρύνουν. Ζύμωσε μόνο όσο χρειάζεται για να γίνει ομοιόμορφη.
- Αλεύρι: Η ποσότητα του αλευριού είναι ενδεικτική. Μπορεί να χρειαστείς λίγο περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με την ποιότητα του αλευριού και πόσο εύπλαστη θέλεις να είναι η ζύμη σου.











