Κουλουράκια Πορτοκαλιού και Κανέλας

Υλικά

1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1-2 κουταλιές της σούπας κανέλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
800 με 1kg αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε το λάδι το χυμό και διαλύουμε μέσα στο μίγμα τη ζάχαρη, την κανέλα, το σουσάμι, το ξύσμα και τη σόδα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.
Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Διατηρούνται για πάρα πολλές μέρες σε τάπερ!!!!
Είναι πολύ υγιεινά αφού περιέχουν ελαιόλαδο δεν περιέχουν καθόλου αυγά και έχουν όλα τα οφέλη του πορτοκαλιού!!!!

Καλή επιτυχία

Αυτά τα υπέροχα κουλουράκια είναι της Φίλης μας Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητες Σπανακοτυρόπιτες με αγκινάρα
Επόμενο άρθροΚέικ Κακάου Σοκολάτας…για γιορτινό Τραπέζι