Χασαπούρι με φέτα

Συστατικά

Ζύμη:
1,1 κιλό αλεύρι 5 φλ
2. Ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας (10 g)
3. Αλάτι 1 κουταλιά της σούπας (10 g)
4. Λάδι 80 ml (3 κουταλιές της σούπας)
5. Μαγιά 10 g
6. Βούτυρο 30 g (1 κουταλιά της σούπας)
7. Γάλα 400 ml σε θερμοκρασία δωματίου (2 φλιτζάνια)
8. Ζεστό νερό 200 ml 35-40 ° c (2 φλιτζάνια)
9. ολόκληρα αυγά

Γέμιση:
1. Φέτα τυριού 400 γρ
2. Μοτσαρέλα 300 γρ
3. σουλγκούνι 300-350 g
4.1 Αυγό
5. μαλακό βούτυρο 20 γρ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα 200 γραμμάρια, νερό, ζάχαρη και ανακατευουμε.
Μετά προσθέτουμε τη μάγια ανακατεύουμε πάλι και καλύπτουμε το υγρό μείγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε και το μείγμα έχει αφρίσει λίγο ρίχνουμε το αλάτι, ηλιέλαιο, αυγό και προσθέτουμε σταδιακά όλο το αλεύρι και ανακατευω έως ότου πάρουμε μία ζύμη συνεχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι και στο τέλος την καλύπτουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά

Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τη φέτα, μοτσαρέλα και το μισό περίπου σαλγκούνι προσθέτουμε ένα αυγό βούτυρο και αρχίζουμε να αναμειγνύουμε με μία σπάτουλα χειρός και αφήνουμε το μείγμα τυριού την άκρη. Το υπόλοιπο μισό σαλγκούνι το κόβουμε σε φετες, μαστουνακια και λίγο τριμμένο

Οταν η ζύμη φουσκώσει βγάζουμε αλευρωμένο πάγκο να φύγει ο αέρας και τη ζυμώνουμε χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και κάθε μέρος το ζυμώνουμε σε μία μπάλα για κάθε ένα χατσαπούρι, βάρος 400 γραμμαρίων, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά
Παίρνουμε την πρώτη μπάλα και την ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο με τα δάχτυλα των χεριών.
Στο κέντρο της μπάλας βάζω 500 γραμμάρια από το μείγμα τυριού και το τυλίγουμε τη ζύμη και το κλείνω σαν πουγκί και το αφήνω για άλλα 3-4 λεπτά στην άκρη.


Στη συνέχεια τα αλευρώνω και το ανοίγω Πάλι με τα δάχτυλα των χεριών

βάζω σε ένα δίσκο που έχω στρώσει με χαρτί ψησίματος και το ανοίγω να ισιώσει λίγο με ένα πλάστη στο κέντρο κάνω μία μικρή τρύπα με το δάχτυλο

και από πάνω πασπαλίζω με τριμμένο τυρί σαλγκουνι και απλώνα και τις φέτες και τα μπαστανουκια


Ψήνω στους 200 με 210 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά. Συνεχιζω με τις υπόλοιπες ζύμες, εγώ έκανα τα δύο

Καλη Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΕνα Κέικ με μήλο-πορτοκάλι-σοκολάτα…Μια πραγματική γευστική βόμβα!
Επόμενο άρθροΓεμιστά Ψωμάκια Μπριος