Κουλουράκια με μέλι

Αυτά τα κουλουράκια με μέλι είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για μπισκότα. Είναι εύκολα στη παρασκευή τους, με απλά υλικά που έχουμε συνήθως στην κουζίνα μας, και το αποτέλεσμα είναι πάντα λαχταριστό.

Τι μου αρέσει σε αυτά τα κουλουράκια:

  • Η γεύση: Το μέλι δίνει στα κουλουράκια μια υπέροχη γλυκιά γεύση, με νότες καραμέλας και λουλουδιών. Η κανέλα προσθέτει μια ζεστή και πικάντικη πινελιά, ενώ το σουσάμι δίνει μια τραγανή υφή.
  • Η υφή: Τα κουλουράκια είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στα κουλουράκια, όπως ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή ξύσμα πορτοκαλιού.

Πώς τα σερβίρω:

Συνήθως σερβίρω τα κουλουράκια με μέλι για πρωινό ή για απογευματινό σνακ, μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ. Είναι επίσης ιδανικά για κέρασμα στους καλεσμένους σας.

Συμβουλές:

  • Για πιο τραγανά κουλουράκια, ψήστε τα για λίγο περισσότερο χρόνο.
  • Μπορείτε να φυλάξετε τα κουλουράκια σε αεροστεγές δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ζεστάνετε τα κουλουράκια για λίγο στο φούρνο πριν τα σερβίρετε, για να γίνουν πιο τραγανά.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά (έχω 28 τμχ)

Αλεύρι – 350 g (μπορεί να είναι λιγότερο)
2 αυγά (ένας κρόκος για το άλειμμα)
Ζάχαρη – 100 g
Λάδι – 100 γρ
Μέλι – 30 g (1 γεμάτη κουταλιά της σούπας)
Αλάτι – 1/3 κουτ.γλ
Μπέικιν πάουντερ – 10 g
Ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι – 1/2
Μείγμα Μπαχαρικών για κουλουράκια – 1 κουταλάκι του γλυκού (προεραιτικά)

Για επάλλειψη
Κρόκος-1
Γάλα-1 κ.σ
Στιγμιαίος καφές – 0,5 κουταλάκι του γλυκού (μπορεί και χωρίς)
Διαλύουμε τον καφέ στο γάλα, προσθέτουμε τον κρόκο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί

Προετοιμασία

Χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα 1,5 αυγό + ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, αλάτι, λάδι, ξύσμα, μπαχαρικά, κοσκινισμένο σταδιακά αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνουμε μια ζύμη απαλή και ελαστική, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά (τυλίγουμε σε μεμβράνη εκ των προτέρων)

Χωρίζουμε σε ίσα μέρη, πλάθουμε σε μπαλάκια, τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτι, πιέζουμε τις μπάλες με ένα ποτήρι/κούπα.
Αλλειφουμε το πάνω μέρος δύο φορές, κάνουμε ένα σχέδιο με ένα πιρούνι κατά βούληση
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, είναι σημαντικό να μην στεγνώσουν πολύ.
Χρησιμοποίησα ακριβώς 350 g αλεύρι, αν και ήταν δυνατόν να βάλω 20-30 g λιγότερα
Προσθέτουμε πρώτα 300 γραμμάρια αλεύρι και μετά προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αν χρειάζεται.
Μαγειρέψτε με ευχαρίστηση ❤️να πάνε όλα επιτυχημένα!

H συνταγή είναι της Татьяна Петришина

Προηγούμενο άρθροΓλώσσα μοσχαριού σιγομαγειρεμένη με σκόρδο: Μια λιχουδιά που λιώνει στο στόμα!!
Επόμενο άρθροΤσούρεκι-Μπριος: Η γαλλική φινέτσα συναντά την ελληνική παράδοση