Κουλουράκια για τον καφέ.
Αυτά τα Κουλουράκια για τον καφέ είναι ιδανικά για να τα απολαύσετε με τον καφέ σας και να προσθέσετε λίγη γλύκα και τραγανότητα στον ουδέτερο ή πικάντικο άρωμά του. Αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή σε πολλές κουλτούρες και απολαμβάνονται συχνά ως σνακ την ώρα του πρωινού, του απογευματινού διαλείμματος ή απλά όταν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό.
Μια μπουκιά γεμάτη νοστιμιά και φροντίδα!
Αυτά τα χειροποίητα κουλουράκια είναι φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι, για να συνοδεύσουν τέλεια τον καφέ σας. Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη με την ζεστασιά και την γλυκύτητα που μόνο ένα σπιτικό γλυκό μπορεί να προσφέρει.
Και φυσικά, με άφθονο μεράκι!
Ιδανικά για:
- Να τα απολαύσετε με τον καφέ σας
- Να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας
- Να τα κάνετε δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα
Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!
Επιπλέον:
- Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες γεύσεις, όπως σοκολάτα, βανίλια, κανέλα και πορτοκάλι.
- Μπορείτε να τα παραγγείλετε online ή να τα αγοράσετε από επιλεγμένα καταστήματα.
Σας ευχόμαστε καλή απόλαυση!
Υλικα
1&1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1&1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 βιταμ λιωμένο
1 ποτήρι σουσάμι καβουρδισμένο
1 μπεικιν παουτερ
1 κουταλακι σόδα μαγειρική
2 βανιλιες
2 kgr περίπου αλεύρι για όλες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη το μπεικιν.
Προσθέστε το βιταμ το λάδι και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το αναμείξετε με το αλεύρι μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε το κρασί και τις βανίλιες την σόδα και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και κυλήστε τα μεταξύ των παλάμων σας για να δημιουργήσετε τακουλουρακια.
Βάλτε τα κουλουράκια σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος.
Πασπαλίστε με σουσάμι
Ψήστε τα κουλουράκια στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρώμα.
Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετέ τα με τον καφέ σας.
Αυτή η συνταγή αποδίδει περίπου 20-25 κουλουράκια, ανάλογα με το μέγεθος που τα κάνετε. Μπορείτε να τα απολαύσετε φρέσκα ή να τα φυλάξετε σε έναν αεροστεγή δοχείο για μερικές ημέρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου στον αέρα!!!
Συνταγη της Γιώτα Αρχοντούλη και η Εκτέλεση της αννα μαναρακη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κουλουράκια βουτύρου
Υλικά
200 γρ.βουτυρο,
120γρ.ζαχαρη,
40ml ηλιέλαιο,
1 αυγό,
400γρ, αλεύρι
1κ.μπεικιν παουντερ!
Για το αλλειμα
1 αυγό
40ml γάλα,
Εκτέλεση
1. Βάλε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτύπησε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2. Σκέπασε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθέτησέ τη για 1 ώρα στο ψυγείο.
3. Φτιάξε κορδόνια με τη ζύμη και πλάσε το σχήμα που σου αρέσει.
4. Βάλε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
5. Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ το αυγό με το γάλα και άλειψε με αυτό τα κουλουράκια.
6. Ψήσε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 160°C για 20-25 λεπτά.