Κουλουράκια πορτοκαλάτα

Αυτά τα κουλουράκια πορτοκαλάτα είναι απλά μαγικά:

  • Η υφή τους: τραγανή εξωτερικά, μαλακιά και αφράτη στο εσωτερικό.
  • Η γεύση: γλυκιά και πορτοκαλένια, με μια υπέροχη ισορροπία ξινής και δροσιστικής φρεσκάδας.
  • Το άρωμα: μεθυστικό, γεμάτο πορτοκάλι και βούτυρο, που πλημμυρίζει την κουζίνα.

Είναι τέλεια:

  • Για πρωινό: με καφέ ή γάλα, για μια γλυκιά και γευστική έναρξη της ημέρας.
  • Για κέρασμα: ιδανικά για να τα προσφέρετε σε φίλους και οικογένεια, μαζί με ένα ζεστό ρόφημα.
  • Για τον καφέ: ένα λαχταριστό συνοδευτικό για τον απογευματινό ή βραδινό σας καφέ.

Και το καλύτερο; Φτιάχνονται πανεύκολα!

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή.

Σίγουρα θα γίνουν τα αγαπημένα σας κουλουράκια!

Υλικά

2 ποτήρια λάδι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πορτοκάλι
ξύσμα από το πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια baking
500 γραμμάρια αλεύρι economy
500 γραμμάρια αλεύρι αλλατίνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ ανάμειξης τη ζάχαρη με το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και αρκετό από τον χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε την σόδα). Δεν χρειάζεται μίξερ. Με το χέρι ή με αυγογδάρτη. Διαλύουμε την αμμωνία στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε το μπέικιν σε λίγο αλεύρι και προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε ίσα να
ενσωματωθεί. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» κανένα δεκαπεντάλεπτο και πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα και το μέγεθος της επιλογής μας

Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο (αντιστάσεις), στη μεσαία σχάρα,
για 20-25 λεπτά ανάλογα με το πόσο τραγανά μας αρέσουν και σε τι μέγεθος τα έχουμε φτιάξει.

Aggeliki Kouratzoglou

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα Θεϊκή 🙂.
Επόμενο άρθροΑφράτο τυρόψωμο