Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού

Τα κουλουράκια πορτοκαλιού είναι ένα νόστιμο και δημοφιλές αρτοσκεύασμα σε πολλές χώρες. Συνήθως φτιάχνονται από ζύμη που περιέχει φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ψήνονται μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφί. Μπορούν να συνοδεύσουν τέλεια έναν καφέ ή τσάι, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ως βάση για γλυκά πιάτα. Είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο για όλες τις εποχές του χρόνου.

Υλικά

(Μετρημένο με ποτήρι νερού 200 ml)
2 αυγά
1 ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη (αν σας αρέσει το γλυκό, αυξήστε μερικές κουταλιές της σούπας)
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι τσαγιού ηλιέλαιο (125 ml.)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (80 γραμμάρια)
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ή 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
5 φλιτζάνια αλεύρι (500 γραμμάρια) (Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το χρησιμοποιούμε)

Κρόκο αυγού και 8 καρύδια για επικάλυψη

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα μας και ν ασπρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και το βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού,το μπέικιν η τη σόδα,το ξύσμα και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και πλάθουμε μεγάλα μπαλάκια μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και βάζουμε σε κάθε ένα μπαλάκι από 1 καρύδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η Συνταγή είναι από το Azıcık Aşım Kaygısız Başım Tarifleri

 

Προηγούμενο άρθροΤο ψητό κατσαρόλας που θα σας ενθουσιάσει από την πρώτη κιόλας μπουκιά
Επόμενο άρθροΠώς να μειώσετε τη σπατάλη φαγητού