Kουλουράκια βουτύρου

Τα κουλουράκια βουτύρου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα της ελληνικής παράδοσης. Είναι πεντανόστιμα, τραγανά εξωτερικά και αφράτα εσωτερικά, με ένα πλούσιο άρωμα βουτύρου και κανέλας.

Η συνταγή για τα κουλουράκια βουτύρου είναι σχετικά απλή, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το βασικό συστατικό είναι το βούτυρο, που πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τα υπόλοιπα υλικά είναι απλά και εύκολο να βρεθούν.

Υλικά

200γρ βούτυρο αγελάδες σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
50γρ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από πορτοκαλί
6γρ μπεϊκιν παουντερ
500γρ αλεύρι
1 αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση

Χτυπαμε πολύ καλά βούτυρο με ζάχαρη άχνη να αστρατεψει. Προσθέτουμε ένα ένα αυγό. Και με την σειρά όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε μια μαλάκια ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ζυγίζουμε μπαλάκια τον 30γρ και πλάθουμε σε μακαρόνι μήκος 22 εκατ
Κάνουμε σχήμα οποία θέλετε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 15-20 λεπτά

Η Συνταγή είναι της Olha Pazyuk

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια με ζάχαρη και κανέλα

Κουλουράκια με ζάχαρη και κανέλα

Τα κουλουράκια αυτά σχετικά εύκολα στην παρασκευή τους και εξωφρενικά νοστιμα. Τηγανίζουμε προσεκτικά την τελική ζύμη μέχρι να ροδίσει ελαφρά και πασπαλίζουμε με μια γενναιόδωρη δόση κανέλας και άχνη ζάχαρη.
Είναι εγγυημένο ότι δεν θα μείνουν πολύ. Και μην ανησυχείς, αν δεν έχουν το σωστό σχήμα, βλέπεις, ούτε τα δικά μου είναι μοναδικά, αλλά νομίζω ότι η εμφανισή τους δίνει μια πιο ρουστίκ και σπιτική γοητεία.

Υλικά :

2 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζάνι σούπερ ψιλή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, σαντιγί
2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο φρεσκοτριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι τηγανίσματος
Βανίλια άχνη ζάχαρη ή κανέλα ζάχαρη για διακόσμηση.

Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3. Προσθέστε προσεκτικά τη σαντιγί στη ζύμη.
4. Προσθέστε το αλεύρι, το κάρδαμο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί.
5. Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά στη ζύμη με το χέρι και σχηματίζουμε μια μαλακή ζύμη. Αποφύγετε να ζυμώνετε πολύ τη ζύμη.
6. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
7. Ανοίγουμε τη ζύμη που έχει κρυώσει

8. Με ένα κουπάτ ζαχαροπλαστικής κόβουμε τη ζύμη σε σχήματα ρόμβου κόβοντας πρώτα τη ζύμη σε λωρίδες και μετά κόβοντάς τες διαγώνια για να σχηματιστούν ρόμβοι.
9. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κάνετε μια κάθετη στη μέση κάθε διαμαντιού.
10. Περιστρέψτε μια γωνία κάθε διαμαντιού προς τα πάνω μέσα από την κεντρική κάθετη για να δημιουργήσετε κάτι σαν κόμπο.
11. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας κατά διαστήματα.
Συμβουλές και προειδοποιήσεις Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα κουλουράκια σας για έως και μία εβδομάδα σε αεροστεγές δοχείο. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουμε ότι έχουν καλύτερη γεύση αμέσως μετά το τηγάνισμα.
Αν ετοιμάσετε τα μπισκότα από πριν και τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο, μην τα πασπαλίσετε με ζάχαρη.
Τα προθερμαίνουμε σε χαμηλό φούρνο πριν τα σερβίρουμε και μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Καλη Απολαυση

Προηγούμενο άρθροΧτάποδι με κριθαράκι γιουβέτσι
Επόμενο άρθροΝτόνατς με νουτέλα