Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά Για 24 Περίπου!

140 γρ Ασπράδι Αυγού
Λίγο αλάτι
360 γρ Αμύγδαλο Σκόνη
220 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες

Για Επικάλυψη
60 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια αυγού μαζί με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα αρκετά σφιχτή. Στην συνέχεια ρίχνω σε δύο δόσεις κοσκινίζωντας από πάνω τριμμένο αμύγδαλο τη ζάχαρη και τη βανίλια τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ενσωματωθούν με τη μαρέγκα.

Αφού ενσωματωθούν πλήρως θα έχουμε μία ζύμη που κολλάει ελαφρώς. Απ’ ευθείας φτιάχνω μπαλίτσες με τα χέρια και τις τοποθετώ σε ένα δίσκο το μέγεθος εξαρτάται από το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλετε να βγουν τα μπισκότα Οταν έχουμε τελειώσει με το μίγμα μας παίρνουμε μία μία τις μπαλίτσες τις βουτάμε στην κρυσταλλική ζάχαρη αμέσως μετά στη ζάχαρη άχνη και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Εύκολη πεντανόστιμη που σας προτείνω να τη φτιάξετε άμεσα. Αφού έχουμε ολοκληρώσει με τα μπισκότα μας τα πατάμε ελαφρώς με την παλάμη μας είναι έτοιμα για ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 18 με 20 λεπτά ακριβώς έτοιμα ψημένα τα κρακελέ μπισκοτάκια amaretti Πραγματικά είναι υπέροχα μοσχοβολάνε και είναι πάρα πολύ αφράτα

Καλή Απόλαυση