Κρακελέ σουδάκια γεμιστά με κρέμα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Αυτά τα κρακελέ σουδάκια γεμιστά με κρέμα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τραγανή υφή, βελούδινη κρέμα και πλούσια γεύση. Η τραγανή ζύμη κρακελέ, που δημιουργείται από μια ειδική τεχνική ψησίματος, αγκαλιάζει μια απαλή κρέμα ζαχαροπλαστικής, σοκολάτας ή βανίλιας, προσφέροντας μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία.

Πλεονεκτήματα:

  • Τραγανή υφή: Η ζύμη κρακελέ είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα αντίθεση υφών.
  • Πλούσια γεύση: Η κρέμα μπορεί να είναι σκέτη ζαχαροπλαστικής ή να έχει διάφορες γεύσεις, όπως σοκολάτα, βανίλια, καραμέλα ή φρούτα.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή για τα κρακελέ σουδάκια είναι σχετικά εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Εντυπωσιακή εμφάνιση: Η ιδιαίτερη εμφάνιση των κρακελέ σουδακιών τα καθιστά ιδανικά για γιορτινές περιστάσεις ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Συνολικά:

Τα κρακελέ σουδάκια γεμιστά με κρέμα είναι ένα γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε. Η τραγανή υφή, η πλούσια γεύση και η εντυπωσιακή εμφάνιση τα καθιστούν ιδανικά για κάθε περίσταση.

Υλικά

Για την Ζύμη Μπισκότου
75 γρ Παγωμένο Βούτυρο
75 γρ Ζάχαρη καστανή
65 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ Σκόνη Αμυγδάλου
Λίγο αλάτι

Για τα Σουδάκια
130 γρ Νερό
2 γρ Αλάτι
2 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ Βούτυρο
1 βανίλια
80 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ Αυγά

Για την Κρέμα
500 γρ Κρέμα Σαντιγί
2 μεγάλες κουταλιές Πραλίνα Μπουένο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε το μπισκότο όπου ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε
με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ενιαία ζύμη που δεν κολλάει στο χέρια μας
Οταν η ζύμη μας ειναι ετοιμη την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κουπάτ με διάμετρο 8 cm ή ένα ποτήρι και κόβουμε σε δίσκους όσα σουδάκια θα φτιάξουμε
έτσι όπως είναι το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε τα σουδάκια μας

Στη συνέχεια πάμε να φτιάξουμε τα σουδάκια με την πιο αλάνθαστη συνταγή με μηδενική αποτυχία όπου σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό της ζάχαρη το αλάτι τη βανίλια και το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν
Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το αλεύρι και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας

Εύκολα και γρήγορα είναι έτοιμη η ζύμη των σου την αδειάζουμε σε ένα μπολ και με μία σπάτουλα την ανακατεύουμε λιγάκι ώστε να πέσει η θερμοκρασία της και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά.
Ανακατεύουμε τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν και να έχουμε μία γυαλιστερή ζύμη. Τοποθετούμε την ζύμη των σου σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής κόβουμε αρκετά μεγαλούτσικη την άκρη της και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα σου
Φτιαχνουμε τα σου επάνω σε μια λαδόκολλα καλό θα είναι να έχουνε μία απόσταση μεταξύ τους και το μέγεθος να είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που φτιάχνουμε τα σου για το προφιτερόλ

Φτιάξαμε 9 σουδάκια και με λίγο νερό στα χέρια μας πατάμε τις άκρες τους ώστε να φύγουν οι κορυφές που έχουν δημιουργηθεί
Βγάζουμε τη ζύμη του μπισκότου που φτιάξαμε από την κατάψυξη και τοποθετούμε τα δισκάκια επάνω στα σου πραγματικά εύκολα και γρήγορα είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο και ψήνουμε στην προθερμασμένο φούρνος 175 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά
Ετοιμα ψημένα τα κρακελέ σουδάκια τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και να τα γεμίσουμε πραγματικά μπορείτε να τα γεμίσετε με οποιαδήποτε κρέμα της επιλογής σας εγώ έχω χτυπήσει κρέμα σαντιγί και προσθέτω πραλίνα bueno και γεμίζω τα σουδάκια

Τοποθετώ σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής την κρέμα μπουένο και γεμίζω τα κρακελές σουδάκια από την κάτω πλευρά όπου τα έχω ανοίξει με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Τοποθετούμε τα κρακελέ σουδάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον μία με δύο ώρες να σφίξει η κρέμα και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σουδάκια με κρέμα πατισιερί

Σουδάκια με κρέμα

Υλικά

Ζύμη:
1 κούπα Ζεστό νερό
1 ραβδί Βούτυρο, ανάλατο (110 γρ)
1 κσ Ζάχαρη,
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουπα Αλεύρι, κοσκινισμένο
4 Αυγά, θερμοκρασία δωματίου
1 κσ ξύσμα λεμονιού
1 κσ ξύσμα Πορτοκαλί

Κρέμα Πατισερι:
2 Αυγά, θερμοκρασία δωματίου & ελαφρά χτυπημένα
⅔ κουπας Ζάχαρη, κοκκοποιημένη
¼ κουπας κορνφλαουρ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουπες πληρες γάλα, θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Φτιάξτε πρώτα την κρέμα, καθώς θα πρέπει να κρυώσει και να πηξει πριν γεμίσετε τη ζύμη.
Σε μια κατσαρόλα με χοντρο πυθμένα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το κορν φλαουρ και το ½ φλιτζάνι του γάλακτος μέχρι να μην απομείνουν κομμάτια. Προσθέστε παο αυτό το μείγμα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στα αυγά και χτυπήστε καλά.
Σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά, μαγειρεύουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου επιτύχουμε μια στιλπνή υφή τύπου πουτίγκας. Αυτό θα διαρκέσει οπουδήποτε από 10-15 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν βράζει.
Αφαιρέστε το από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και τυλιξτε με ένα κομμάτι πλαστικού περιτυλίγματος ή μεμβράνης να ακουμπαει στην επιφάνεια της γέμισης. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό κρουστας στην κορυφή. Ψύξτε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ᐤ.

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα με χοντρό πυθμένα και ένα ξύλινο κουτάλι.
Αφήστε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι να βράσουν στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε όλο το αλεύρι ταυτόχρονα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα, μαγειρεύοντας το αλεύρι μέχρι να να μη κολλαει στα πλαινα και να σχηματίσει μια μπάλα.
Βγάλτε τη φωτιά και πολύ γρήγορα, ανακατεύοντας έντονα, προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, φροντίζοντας να τα ενσωματώσετε πλήρως πριν προσθέσετε ένα άλλο. Επαναλάβετε μέχρι να προστεθούν όλα τα αυγά.
Ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να είναι λεία και λαμπερή.

Ανακατέψτε στο ξύσμα, και με ένα κουταλάκι του γλυκού, κοψτε δόσεις απο την ζύμη και βάλτε σε ταψι στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Φροντίστε να αφήσετε χώρο μεταξύ τους, καθώς αυτά θα επεκταθούν στη διαδικασία ψησίματος.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε 170 ᐤ έως ότου είναι παρουν ένα ανοιχτό χρυσό καφέ χρώμα περίπου 13-16 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς σε ένα συρμάτινο ράφι.
Όταν είστε έτοιμοι να γεμίσετε, αφαιρέστε το κάλυμμα από τη γέμιση και ανακατέψτε.
Με ένα μαχαίρι, κόψτε μια μικρή σχισμή στο πλάι ή στο κάτω μέρος της ζύμης σας. Γεμίστε μια τσάντα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και γεμίστε τα.
Πασπαλίστε ελεύθερα με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα! Προτιμώ αυτά, γιατί πιστεύω ότι είναι
ελαφρύτερα και έχουν πιο ωραία γεύση. Το ξύσμα δίνει μια υπέροχη ποιότητα που συνδυάζεται καλά με τη μεταξένια κρέμα βανίλιας.

Απολαύστε και επιτρέψτε μου να ξέρω τι πιστεύετε με σχόλια στο FB!

Προηγούμενο άρθροΚέικ καρύδας και νουτέλα
Επόμενο άρθροΓρήγορη κρέμα με κορν φλάουερ και σοκολάτα