Χοιρινό γεμιστό σε φέτες

Μια συνταγή που σίγουρα θα γίνει η υπογραφή σας! Δείτε αυτό το αριστούργημα!
Δεν θα μιλήσουμε καν για το γεγονός ότι αυτό είναι ένα πιάτο για μια καθημερινή μέρα.
Το κρέας «Ακορντεόν» αξίζει να σερβίρεται αποκλειστικά στο γιορτινό τραπέζι, αν και παρασκευάζεται αρκετά εύκολα.
Είναι σημαντικό να υπολογίσετε τον χρόνο πριν το σερβίρισμα, καθώς το κρέας απαιτεί μαρινάρισμα μεγάλης διάρκειας. Αλλά αξίζει! Τα μανιτάρια μπορούν να ψηθούν μαζί με το κρέας σε αλουμινόχαρτο ή μπορείτε να τηγανίσετε χωριστά, αλλά φροντίστε να βάλετε ντομάτες στη γέμιση:
έτσι το κρέας θα γίνει ζουμερό και μαλακό. Εξαιρετικός τρόπος για να ψήσετε χοιρινό φιλέτο!

✅Υλικά:

Χοιρινό 1 κιλό
Ντομάτα 2 τεμ.
Σκληρό τυρί κιτρινο 200 γρ
Σκόρδο 3 δόντι
Χυμός λεμονιού 1 κ.γ. μεγάλο.
Σάλτσα σόγιας 3 κ.σ. μεγάλο.
μουστάρδα 1 κ.γ. μεγάλο.
Ηλιέλαιο 2 κ.σ. μεγάλο.
Μανιτάρια 200 γρ

✅Μαγείρεμα:

Για την μαρινάδα: Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα και το λάδι.
Κόβουμε το κρέας σε εγκάρσιες φέτες, χωρίς να το κόψουμε μέχρι την άκρη περίπου μισό εκατοστό πριν. Τρίψτε με έτοιμη μαρινάδα, βάλτε στο ψυγείο για 10 ώρες.
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, το τυρί σε φέτες, τα μανιτάρια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Απλώστε αυτά τα υλικά ομοιόμορφα ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος.
Τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και ψήστε το κρέας σε θερμοκρασία 200 βαθμών για 50 λεπτά.
Σερβίρετε τέτοιο κρέας ως ανεξάρτητο πιάτο ή με συνοδευτικό με λαχανικά.
Σερβίρετε τους καλεσμένους σας με ένα ωραίο πιάτο και μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Gulya Gladkih

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

Ρολάκια κρέατος για το γιορτινό τραπέζι

Ρολάκια κρέατος για το γιορτινό τραπέζι

Συστατικά:

Χοιρινό φιλέτο – 700 g.
Μανιτάρια – 500 g.
Κρεμμύδι – 2 τεμ.
Αυγό – 2 τεμ.
Σκληρό κιτρινο τυρί – 150 g.
Κρέμα γάλακτος – 1 φλιτζάνι
Αλάτι – για γεύση
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι – για γεύση
Ηλιέλαιο – 40 g.

Μαγείρεμα:

1. Ας ξεκινήσουμε με την προετοιμασία της γέμισης με μανιτάρια και κρεμμύδι.
Για να γίνει αυτό, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το τηγάνι με 2-3 κ.σ ηλιέλαιο. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκοβουμε , τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε
2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια και μετά τα κόβουμε σε κύβους.

Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέστε ψιλοκομμένα μανιτάρια στο τηγάνι. Τηγανίζουμε όλα μαζί για άλλα 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Τα μανιτάρια θα μειωθούν σε μέγεθος και θα αφήσουν τον χυμό έξω – όταν εξατμιστεί, το τηγάνι μπορεί να αφαιρεθεί από την φωτιά

3. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε τα βραστά αυγά, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε εδώ
4. Προσθέστε τριμμένο τυρί
5. Ανακατεύουμε όλα καλά, προσθέτουμε αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Τώρα ας μαγειρέψουμε το κρέας. Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια πάχους λίγο λιγότερο από 1 εκ. Αλατίζουμε κάθε κομμάτι και από τις δύο πλευρές και το χτυπάμε με ένα σφυρί για να είναι λεπτό και αρκετά μεγάλο ώστε να τυλίξουμε τη γέμιση
6. Στη μία άκρη του κομματιού κρέατος βάζουμε δύο κ.σ. γέμιση


7. Λυγίζουμε το κρέας και το τυλίγουμε σε ρολό
8.Στερεώστε με οδοντογλυφίδες ή κλωστή
9. Κάντε το ίδιο με όλο το κρέας
10. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα ρολά κρέατος από όλες τις πλευρές, ξεκινώντας από την πλευρά που πέφτει η ραφή.

Όταν αυτή η πλευρά έχει ψηθεί επαρκώς, οι οδοντογλυφίδες μπορούν να αφαιρεθούν – το ρολό έχει ήδη στερεωθεί επαρκώς

11. Μεταφέρετε τα έτοιμα ρολά από το ταψί σε ένα ταψί. Προσθέστε περίπου 1,5 φλιτζάνι νερό
12. Περιχύνουμε με κρέμα τα ρολά
13. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και αλάτι. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 C για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε ζεστό ως κυρίως πιάτο με συνοδευτικό της επιλογής σας.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΓρήγορη πίτα “ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΟ-ΤΥΡΙ”
Επόμενο άρθροΚέικ Μήλων με καραμέλα….ποτέ δεν έχω φάει πιο νόστιμο κέικ