Κρεατόπιτες στο τηγάνι

Γεύση:

  • Η γέμιση με κιμά είναι πλούσια και ζουμερή, με ωραία ισορροπία μπαχαρικών.
  • Η ζύμη είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά, απορροφώντας τα υγρά της γέμισης.
  • Η προσθήκη τυριού (προαιρετικά) προσθέτει μια αλμυρή και κρεμώδη πινελιά.

Εμφάνιση:

  • Χρυσαφένιες και τραγανές, οι κρεατόπιτες στο τηγάνι είναι ορεκτικές και λαχταριστές.
  • Το σχήμα τους μπορεί να ποικίλει, από στρογγυλές έως τριγωνικές ή τετράγωνες.
  • Μπορούν να σερβιριστούν με σως γιαουρτιού ή ντομάτας, για επιπλέον γεύση.

Συνολικά:

  • Οι κρεατόπιτες στο τηγάνι είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο, ιδανικό για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.
  • Είναι χορταστικές, γευστικές και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
  • Μπορούν να παρασκευαστούν με διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά

150 ml νερό 3/4 ποτηριού νερό
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι αλάτι
300 γραμμάρια αλεύρι
1-2 κουταλιές Μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικα)

Γέμιση
1 μεγάλο κρεμμύδι
τρυφερό μέρος από 1 πράσο
1 πιπεριά κόκκινη ή πράσινη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι αλάτι

ψιλοκομμένο κρέας (ότι κρεας σας περίσσεψε)
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου
8 φέτες από κασερι
100 γρ γκούντα τριμμένη

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ βάζουμε νερό μία κουταλιά της σούπας λάδι και μισό κουταλάκι αλάτι ανακατεύουμε να διαλλυθει το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι
ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα ζευγάρι μαλακό αλλά που δεν κολλάει στα χέρια όπως κάνουμε για τις πίτες
Προαιρετικά βάζουμε Μαϊντανό ψιλοκομμένο, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση μας

Σε αντικολλητικό τηγάνι Θα κόψουμε το κρεμμύδι σε φέτες θα το χοντρό κόψουμε δηλαδή γιατί θέλουμε να έχει μέσα γεμιση θέλουμε
κάποια λαχανικά που να τα νιώθουμε. Επίσης κόβουμε σε ροδέλες το τρυφερό μέρος από ένα πράσο την πιπεριά και με το τηγάνι και προσθέτουμε
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μισό κουταλάκι μαύρο πιπέρι και μισό κουταλάκι αλάτι και αφήνουμε να σοταριστεί
οχι πάρα πολύ να μαλακώσουν λίγο να μαραθούν και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρέας μας να σοταριστεί και αυτό για λίγο αν θέλουμε προσθέτουμε
και ένα κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου και οτιδήποτε άλλο σας αρέσει θα το αρωματικό βασιλικό ρίγανη ή Μαϊντανό άνηθο

Βγάζουμε από το μπολ το ζυμάρι μας και το κόβουμε σε δύο κομμάτια και θα κάνουμε δύο φύλα πατάμε με το χέρι και προσπαθούμε να ανοίξουμε ένα
φύλλο με τη βοήθεια του λίγο βούτυρο ή με λίγο λάδι που θα βάλουμε στα δάχτυλα το ανοίγουμε σε μέγεθος περίπου όσο είναι ο πάτος ενός αντικολλητικό
τηγάνι στο οποίο μέσα θα κάνουμε την πιτούλα μας

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και θα την αλείψουμε με πινέλο εφαρμόσουμε μέσα το φύλλο μας δεν έχουμε ανάψει ακόμη το
μάτι προσπαθούμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του τηγανιού με το φύλλο μας κάνουμε τρυππες με ένα πιρούνι εκεί που θα κόψουμε περίπου τα κομμάτια
ένα σταυρό δηλαδή στην ουσία και θα βάλουμε 4 φέτες από κασέρι η γκούντα τριμμένη.

Βάζουμε τη γέμιση μας και μια ντομάτα κομμένη σε φέτες, θα καλύψουμε με άλλες τέσσερις φέτες από πάνω κασέρι ή γκούντα, η γέμιση μας είναι έτοιμη, την καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο που ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο ανάβουμε το μάτι σκεπάζουμε με ένα πιάτο κουνάμε πότε-πότε το τηγάνι. H θερμοκρασία μας είναι μέτρια γύρω στο 6 από 9 ελέγχουμε και μόλις πάρει χρώμα το γυρίζουμε από την άλλη κανουμε μερικες τρυπουλες και το βάζουμε να ψηθεί για 18 λεπτά σύνολο, στην αρχή κάνει 10 με 11 λεπτά μπορεί και δώδεκα όμως από την άλλη πλευρά λιγότερο 8 λεπτά και μόλις ψηθεί και από τις δύο πλευρές το βγάζουμε και το κόβουμε

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπιτικές Ατομικες Κρεατόπιτες

Οι κρεατόπιτες που παρασκευάζονται με ιδιαίτερο τρόπο.
Υπάρχουν πολλές συνταγές για αυτό το πιάτο, αλλά κάθε οικοδέσποινα έχει τις δικές της, γιατί οι σπιτικες κρατόπιτες δεν συγκρίνονται με καμία έτοιμη!
Οι κρεατόπιτε μ αυτη την ζύμη είναι τραγανές και κυρίως πολύ νόστιμες.

Υλικά:

1. Αλεύρι 500γρ.
2. Αυγά 1 τεμ
3. Βότκα 10 ml
4. Ζεστό νερό 300 ml
5. Αλάτι 5 γρ.
6. Ζάχαρη 5 γρ.
7. Ηλιέλαιο 20 ml
8. Χοιρινός κιμάς 600 γρ.
9. Κρύο νερό 100 ml
10. Κρεμμύδια 200 γρ.
11. Αλάτι για γεύση
12 Μαύρο πιπέρι, αλεσμένο για γεύση

Εκτέλεση:

1. Ας ξεκινήσουμε με τη ζύμη. Προσθέστε όλα τα ξηρά υλικά και το φυτικό λάδι σε μέρος του κοσκινισμένου αλευριού.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αμέσως όλο το ζεστό νερό (σχεδόν βραστό νερό). Ανακατεύουμε. Αφήστε τη μάζα που προκύπτει για 15 λεπτά.
2. Προσθέστε ένα αυγό και βότκα στη μάζα που έχει κρυώσει σε θερμοκρασία που να δουλεύετε με το χέρι. Ανακατέψτε καλά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη.

3. Η έτοιμη ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια σας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
4. Προσθέστε κρεμμύδια στον κιμά. Μπορείτε να το τρίψετε στον τρίφτη. Για να είναι ζουμερή η γέμιση, ρίχνουμε νερό στον κιμά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε αλάτι και μπαχαρικά και ανακατέψτε ξανά.

5. Τυλίξτε τη ζύμη σε λουκάνικο και κόψτε σε 20 ίσα κομμάτια. Για να μην στεγνώσουν πρέπει να φυλάσσονται κάτω από μεμβράνη.
6. Ανοίξτε σε ένα λεπτό στρογγυλό στρώμα (πιτες). Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και εύπλαστη, δεν είναι δύσκολο να απλωθεί πολύ λεπτή.
7. Απλώνουμε τη γέμιση στο ένα μισό του κύκλου και την απλώνουμε.
Κλείνουμε με το δεύτερο μισό του κύκλου ώστε οι άκρες να συμπίπτουν. Και πιέζουμε με ένα πιρούνι.
8. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και βάζουμε τις κρατοπιτες. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο, μέχρι να εμφανιστεί μια χρυσαφένια κρούστα.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Η Συνταγή είναι από την Marianna Ilavska

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με γλάσο λευκής Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΛαζάνια ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 🍄🍗🌿🧀🥘