Η Κρεατόσουπα είναι η κατεξοχήν θρεπτική και τονωτική σούπα που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα , συνδυάζει την πλούσια γεύση του μοσχαριού με τη γλύκα των λαχανικών και το άρωμα του σέλινου . Με το κουσκουσάκι να τη χυλώνει όμορφα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και εύκολο γεύμα.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Συστατικά

Για τον Βρασμό και τη Σούπα:

  • 1,5 κιλό – Κρέας μοσχάρι ποντίκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 2-3 – Πατάτες (μέτριες)
  • 2 μέτρια – Καρότα
  • 2 μέτρια – Κρεμμύδια
  • 3 – Κλωναράκια σέλινο
  • 1 φλυτζάνα τσαγιού – Λάδι (ελαιόλαδο)
  • 1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ – Κουσκουσάκι
  • Ανάλογο – Αλάτι
  • Ανάλογο – Πιπέρι

Εκτέλεση

Α. Προετοιμασία Κρέατος:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση. Μόλις ζεσταθεί , ρίχνουμε μέσα το κρέας ( μοσχάρι ποντίκι ) το οποίο έχουμε κόψει σε μερίδες .

Ξαφρίζουμε καλά το κρέας (αφαιρούμε τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια) και το μαγειρεύουμε σκεπασμένο για μισή ώρα .

Β. Προσθήκη Λαχανικών και Ζυμαρικών:

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά μας (πατάτες, καρότα, κρεμμύδια και σέλινο) ψιλοκομμένα (σε κύβους ή ροδέλες). Προσθέτουμε το λάδι , το αλατοπίπερο και το κουσκουσάκι .

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλη μισή ώρα περίπου, μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά και τα λαχανικά να ψηθούν .

Γ. Πρόταση για Χύλωμα:

Αν θέλουμε , μπορούμε να αλέσουμε κάποιες από τις πατάτες και τα καρότα (πριν το σερβίρισμα), είτε με ραβδομπλέντερ είτε σε μούλτι, για να χυλώσει λίγο περισσότερο η σούπα μας.

Σερβίρουμε τη ζεστή Κρεατόσουπα με φρέσκο πιπέρι. Καλή Επιτυχία !

Κρεατόσουπα με κουσκουσάκι
Κρεατόσουπα με κουσκουσάκι

 


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα (30′ κρέας + 30′ λαχανικά/κουσκουσάκι)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για τον Τέλειο Ζωμό και Αφράτο Κρέας

Επιλογή Κρέατος: Το μοσχάρι ποντίκι είναι ιδανικό για Κρεατόσουπα , καθώς έχει αρκετό κολλαγόνο (που λιώνει) και δίνει στον ζωμό πλούσια υφή και γεύση. Μια καλή εναλλακτική είναι και το μοσχαρίσιο κότσι .

Ξάφρισμα: Το καλό ξάφρισμα του κρέατος κατά την αρχική μισή ώρα είναι απαραίτητο για να έχετε έναν καθαρό και διαυγή ζωμό.

Χύλωμα: Εκτός από το άλεσμα λαχανικών, για πιο ελαφρύ χύλωμα μπορείτε να χτυπήσετε ένα αυγολέμονο (2 κρόκοι με χυμό 1-2 λεμονιών) και να προσθέσετε σιγά-σιγά ζεστό ζωμό, πριν το ρίξετε στη σούπα.

Κουσκουσάκι: Το κουσκουσάκι βράζει γρήγορα. Αν θέλετε η σούπα να είναι πιο «σούπα» και λιγότερο «κρεμώδης», μπορείτε να το βράσετε ξεχωριστά και να το προσθέσετε στο τέλος, ή να το αντικαταστήσετε με ρύζι γλασέ ή κριθαράκι (που θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο βρασμού).


 

Σχετικές Συνταγές 

Κοτόσουπα Αυγολέμονο

Μινεστρόνε με Μοσχαρίσιο Ζωμό

Σούπα με Γλυκοπατάτα και Κολοκύθα


Η Συνταγή είναι της κας Ραλλού Ψαραδέλλη