Μαγειρίτσα Μυτιληνιά
Απίστευτη γεύση! Η μαγειρίτσα Μυτιληνιά με ρύζι, μαρούλι και άνηθο είναι ένα πιάτο που ξεχωρίζει. Η πλούσια γεύση της σούπας, σε συνδυασμό με την τραγανότητα του ρυζιού και την δροσιά του μαρουλιού και του άνηθου, δημιουργούν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.
Παραδοσιακή συνταγή: Η συνταγή για την μαγειρίτσα Μυτιληνιά είναι παραδοσιακή και έχει τις ρίζες της στο νησί της Λέσβου. Χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά, όπως έντερα αρνιού, μαρούλι, άνηθος και ρύζι, που δίνουν στην σούπα αυτή την αυθεντική γεύση.
Ιδανική για το Πάσχα: Η μαγειρίτσα Μυτιληνιά είναι ένα πιάτο που συνήθως τρώγεται το Πάσχα. Είναι μια θρεπτική και νόστιμη σούπα που αποτελεί ιδανική επιλογή για το εορταστικό τραπέζι.
Συνοψίζοντας: Η μαγειρίτσα Μυτιληνιά με ρύζι, μαρούλι και άνηθο είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση, παραδοσιακή συνταγή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδανική για το Πάσχα. Σας προτείνω να την δοκιμάσετε!
Υλικά
Μία αρνίσια συκωταριά
2 μεγάλα μαρούλια σγουρά
100 γρ ρυζι γλασσε
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
Μισή φλυτζάνα ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 αυγά
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει ρίχνουμε τη συκωταριά. Την αφήνουμε για 10 λεπτά ενω ταυτόχρονα την ξαφρίζουμε. Την βγάζουμε απ την κατσαρόλα την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τα μαρούλια ψιλοκομμένα τα σωτάρουμε 2-3 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τον άνηθο και την συκωταριά και το ρύζι. Ανακατεύουμε.Προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει η συκωταριά. Χτυπάμε τ αυγά στο multi προσθέτουμε το λεμόνι και ζουμί απ τη μαγειρίτσα χτυπάμε λίγο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
Καλή Επιτυχία