Mαρβέγιες τραγανές και ελαφριές τηγανίτες
Η ιδιαιτερότητα είναι ότι είναι σίγουρα μεγαλύτερες από τις κλασικές τηγανίτες και έχουν ελαφρώς διαφορετική σύσταση.
Υπάρχει μια άλλη εκδοχή που περιλαμβάνει τη χρήση βουτύρου, επέλεξα να δοκιμάσω αυτή την πιο απλή συνταγή και πρέπει
να πω ότι έμεινα ικανοποιημένη.
Συστατικά:
200 γραμμάρια αλεύρι 00
2 αυγα
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λικέρ
1 πρέζα αλάτι
λάδι τηγανίσματος για γεύση
ζάχαρη άχνη για γεύση
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και το αλάτι. Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι το μείγμα να γίνει λεία και ομοιογενής, σχηματίζουμε μια μπάλα και τη σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Μετά την περίοδο ξεκούρασης, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη, σχηματίζουμε μια μπάλα με κάθε μέρος και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Παίρνουμε κάθε μπάλα και την ανοίγουμε με έναν πλάστη για να έχουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο και προσπαθούμε να της κάνουμε στρογγυλό σχήμα. .
Σε αυτό το σημείο τηγανίζετε τα φύλλα σε άφθονο καυτό λάδι και καθώς τα βάζετε στο λάδι με μια ξύλινης κουτάλας, στα φύλλα πάνω τους, έτσι θα διευκολύνετε το μαγείρεμα και το σχηματισμό φυσαλίδων.
Τα στραγγίζουμε χειροκίνητα σε απορροφητικό χαρτί και όταν κρυώσουν καλά τα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη ή μέλι.
Καλή Επιτυχία