Η μακαρονοπιτα με χειροποίητο φύλλο αποτελεί ένα διαχρονικό πιάτο, γεμάτο με ζεστασιά και νοστιμιά. Η τραγανή υφή του φύλλου, σε συνδυασμό με τα μαλακά μακαρόνια και την πλούσια γέμιση, δημιουργούν μια γευστική εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται.

Υλικα

Για τα φυλλα
700 g αλευρι γοχ λιγο ξυδι 3 κουταλιες λαδι χλιαρο νερο οσο παρει να γινει μια μαλακη ζυμη

Για τη γεμιση
250 g μακαρονια Νο 6 οχι πολυ βρασμενα
200 g βιταμ
3 αυγα
1 ποτηρι γαλα
200 g φετα
100 g gouda τριμμενο
ελαιολαδο για το αλλειμα των φυλλων
αλατι, πιπερι

Εκτελεση

Φτιάχνουμε 5 φυλλα 3 για κατω κα 2 για πάνω με τον εξης τροπο. Σε λεκάνη ρίχνουμε 500 gr αλεύρι το υπόλοιπο το κρατάμε για να ανοίξουμε τα φυλλα και κάνουμε μια λακουβιτσα ρίχνουμε το λαδι το ξίδι λιγο αλάτι και λιγο λιγο το νερο και οταν γινει μια μαλακή ζυμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Σε λεκάνη ρίχνουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια τα τυρια το βιταμ τα αυγα χτυπημένα το γαλα λιγο αλατι αν ειναι αλμυρά τα τυρια δε θελει πολυ πιπέρι
Ανοίγουμε τα φυλά τα απλώνουμε σε λαδωμένο ταψι αλείφοντας τα με ελαιόλαδο ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα αλλα δυο λαδωμένα.
Τέλος ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λιγο νεράκι που το εχουμε ανακατέψει στο μπωλ που είχαμε τη γεμιση και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ωρα περιπου.

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΤο κλασικό Πολίτικο Θεσσαλονικής
Επόμενο άρθροΝηστίσιμη πεντανόστιμη πατατόπιτα με τραγανό φύλλο και σούπερ γέμιση!!!