Μανιτάρια φούρνου με τυρί

Πλούσια γεύση, εύκολη συνταγή, και ακαταμάχητο άρωμα: Τα μανιτάρια φούρνου με τυρί αποτελούν ένα πιάτο που συνδυάζει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει αγαπημένο.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα:

  • Γεύση: Η βουτυράτη υφή των μανιταριών αγκαλιάζεται από το λιωμένο τυρί, δημιουργώντας ένα γευστικό αριστούργημα. Η ποικιλία τυριών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσφέρει άπειρες δυνατότητες γευστικής εξερεύνησης.
  • Ευκολία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ιδανική για αρχάριους μάγειρες ή για όσους θέλουν ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο.
  • Υγιεινή: Τα μανιτάρια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενώ η προσθήκη τυριού προσφέρει ασβέστιο και πρωτεΐνες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως λαχανικά, κρέας ή μπαχαρικά, για να δημιουργήσετε ένα πιάτο που ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.

Είτε θέλετε ένα χορταστικό ορεκτικό, είτε ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο, είτε ένα συνοδευτικό για το ψητό σας, τα μανιτάρια φούρνου με τυρί είναι η τέλεια επιλογή.

Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα τα λατρέψετε!

Συστατικά:

500 γραμμάρια μανιτάρια (πορτομπελο, αγαρικα)
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
Αλάτι και πιπέρι
50 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
100 γραμμάρια τυρί κιτρινο, τριμμένο

Παρασκευή:

Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
Αραδιάζουμε τα μανιτάρια και τα κοτσανια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Αλατοπιπερώνουμε και ραντιζουμε το λάδι.
Απλώστε τους κύβους του βουτύρου πάνω από τα μανιτάρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει μια χρυσή κρούστα.

Σερβίρετε τα μανιτάρια ζεστά ως ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Παραλλαγές:

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα λαχανικά για παράδειγμα, κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια.
Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε μια πρέζα καυτερή πιπεριά ή τσίλι.
Μπορείτε να βάλετε για τυρί παρμεζάνα.

Η Συνταγή είναι από το Цветана Йончева-Иванова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πένες Φούρνου με Κοτόπουλο και Μανιτάρια

Πέννες Φούρνου με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά

500 γρ. Πένες
500 γρ. Στήθος Κοτόπουλο
250 γρ. Μανιτάρια
200 γρ. Ζωμό Κοτόπουλου
250 γρ. Κρέμα Γάλακτος
50 γρ. Μαργαρίνη
1 κ.γλ. Σκόρδο (Ψιλοκομμένο)
2 κ.σ. Κρεμμύδι (ψιλοκομμενο)
70 γρ. Παρμεζάνα
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις Πένες Ριγέ για 12 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε τη μαργαρίνη, προσθέτοντας το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνετε πρώτα το κοτόπουλο να ροδίσει και στη συνέχεια τα μανιτάρια.
Συμπληρώνετε με το ζωμό και μετά από 5 λεπτά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος αφήνοντας το μίγμα να πάρει μια βράση.
Τέλος, προσθέστε τις πένες μέσα στη σάλτσα και αφήστε να τραβήξουν για 2 με 3 λεπτά.

Πηγή: tasosgiatsis

 

Προηγούμενο άρθροNτομάτα και φέτα…ξεχωρίζει για την απλότητα, τη γεύση και την ευκολία του
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και ρύζι μπασμάτι