Η Ψητή Μελιτζάνα με Ντομάτα και Μοτσαρέλα είναι ένα πιάτο που φωνάζει καλοκαίρι! Με τα φρέσκα αρώματα της ντομάτας, την κρεμώδη υφή της μοτσαρέλας και την πλούσια γεύση της ψητής μελιτζάνας, είναι σίγουρο πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας. Είναι ένα φαγητό που μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα ή ένα υπέροχο ορεκτικό.
Υλικά
2 μελιτζάνες
1 ντομάτα
Μοτσαρέλα
σκόνη σκόρδου
αλάτι
ελαιόλαδο
μικρό ταψάκι
Αν θέλετε περισσότερο, αυξήστε τις ποσότητες.
Παρασκευή:
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε πιο χοντρές φέτες. Προσθέστε αλάτι και αφήστε για 2 ώρες για να απελευθερωθεί ο πικρός χυμός.
Στη συνέχεια στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Στρώνουμε ένα ταψί σε χαρτί ψησίματος. Λαδώνουμε με ελαιόλαδο.
Στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες στο ταψί. Πασπαλίστε με λίγη σκόνη σκόρδου. Βάλτε φέτες ντομάτας από πάνω, μοτσαρέλα πάνω τους.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.
Ακολουθεί μια δεύτερη σειρά μελιτζάνας και από πάνω μόνο φέτες μοτσαρέλα. Επιστρέφουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά και τέλος ενεργοποιούμε μόνο το πάνω μέρος για να ψηθεί από πάνω.
Tips για την Τέλεια Ψητή Μελιτζάνα με Ντομάτα και Μοτσαρέλα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Ψητή Μελιτζάνα με Ντομάτα και Μοτσαρέλα σας ακόμα πιο νόστιμη. Το στάδιο με το αλάτι για τις μελιτζάνες είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν χρησιμοποιείτε μεγάλες μελιτζάνες, καθώς αφαιρεί την πικράδα και βοηθάει να μην απορροφήσουν πολύ λάδι στο ψήσιμο. Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό ή ρίγανη πάνω από τη μοτσαρέλα πριν το ψήσιμο για έξτρα άρωμα. Αν θέλετε μία πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη τριμμένη παρμεζάνα μαζί με τη μοτσαρέλα στην τελευταία φάση του ψησίματος.
Καλή Απόλαυση









