Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

Μμμμμ… μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο!

Πεντανόστιμη και υγιεινή!

  • Χωρίς φύλλο: Ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν τις θερμίδες ή τη γλουτένη.
  • Γεμάτη μελιτζάνα: Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.
  • Πλούσια γεύση: Η φέτα, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά δίνουν μια ακαταμάχητη γεύση.
  • Εύκολη και γρήγορη: Ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
  • Πολύ ευέλικτη: Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά, όπως πιπεριές, ντομάτα ή μανιτάρια.

Μία συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε!

Σας προτείνω να την δοκιμάσετε ζεστή ή κρύα, ως κύριο πιάτο ή ως ορεκτικό.

Σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Συμβουλή: Σερβίρετε την μελιτζανόπιτα με τζατζίκι ή ντολμαδάκια για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Καλή σας όρεξη!

Υλικά

500 γρ. μελιτζάνες
1 κ.γ αλάτι

Για τη ζύμη
2 αυγά
200 ml γάλα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μια πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)
1 κ.γ μαγειρική σόδα ή (2 κ.γ μπέικιν πάουντερ)
180 γρ. αλεύρι (ένα φλιτζάνι)
150 γρ. τυρί της αρεσκείας σας

Για τη γέμιση
30 γρ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
200 γρ. φέτα
πιπέρι
αλάτι

Ταψί 30-32 εκ
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ή κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και στη συνέχεια σε μεγάλους κύβους.
Τις βάζουμε σ ένα μπολ τις αλατίζουμε,ρίχνουμε ζεστό νερό, καλύπτουμε μ ένα πιάτο και αφήνουμε για 10-15 λεπτά.
Σπάμε τ αυγά σ ένα μπολ,ρίχνουμε το γάλα,το γιαούρτι,το λάδι,το αλάτι, τη ζάχαρη,τη σόδα η το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το τυρί της αρεσκείας σας.Ανακατεύουμε καλά.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες.

Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1 λεπτό.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει.Ρίχνουμε την πιπεριά και τις μελιτζάνες.Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε και κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι.Μαγειρεύουμε 5 λεπτά.Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε την ντομάτα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι ν απορροφηθούν τα υγρά.Αφήνουμε να κρυώσει.
Αλείφουμε το πυρέξ μας με λίγο λάδι,πασπαλίζουμε με φρυγανιά η κορν φλάουερ και αδειάζουμε το μισό μείγμα της ζύμης απλώνουμε να πάει παντού.

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες κουταλιά κουταλιά σε όλη την επιφάνεια.Θρυμματίζουμε από πάνω την φέτα και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο της συνταγή εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας

Μελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας

Με το μειγμα κροκος ανθρακουχο νερο αλευρι απο πανω τελικα εγινε θαυμάσια χωρις το τρίψιμο των πανω φύλλων που δεν αγαπω καθολου ειδικα στις αλμυρές πίτες και με διάφορες αλχημείες😂 προσπαθω να το αποφυγω

Υλικά

2 μεγαλες λευκές φλασκες 1600 γρ ηταν κομμένες σε κυβους
2 ξερα κρεμμυδια σε κυβους
6-7 ντοματινια κομμενα γιατι δεν ηταν τα πολυ μικρά
2 αυγα χτυπημενα
1 κουπα γραβιερα
και περιπου 1/2 κουπα κασερι
ελαιολαδο φρεσκο θυμαρι μαιντανο αλατοπιπερο
1 κροκο αυγού
λιγο ανθρακουχιο νερο
2 κσ αλευρι

Εκτέλεση

Αφου πλυθούν κοπούν οι μελιτζανες ξεπικρισμα με αλατι στο σουρωτηρι για κανα 1/2ωρο
Μετα τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με χαρτί και τις βάζουμε στο ταψι που το εχουμε στρώσει με λαδόκολα
Ρίχνουμε 2-3 κσ ελαιολαδο κα τις ψηνουμε για κανα 20λεπτο στους 180 βαθμούς. Στην συνέχεια τις κοβουμε σε κυβάκια
Ρίχνουμε 3κσ ελαιολαδο σε βαθυ τηγανι και τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια, ρίχνω μεσα τις μισοψημενες μελιτζανες 3-4 βολτες στη φωτια και ριχνω αλατι με μετρο πιπερι τα ντοματινια χωρις ζουμια και σπορια

Σκεπαζω με το καπάκι το τηγανι και αφήνω να χλιάνει προσθετω τη γραβιερα τα χτυπημενα αυγα το φρεσκο θυμαρι το μαιντανο και 3 κσ βρωμη για τα τυχον υγρα
Στρωνω τα μισα φυλλα κατω στο πυρέξ καλα λαδωμενα και κοβω τα γυρω που εξεχουν (το πυρεξ μου ειναι 35χ25)

Με ενα κουταλι ριχνω την γέμιση και απλωνω να παει παντου και απο πάνω τριμμενο κασέρι.


Σκεπάζω με τα υπολοιπα φυλλα λαδωμενα φυλλα και απο πανω ρίχνω ενα μειγμα απο 2κσ αλευρι εναν κροκο και ανθρακουχο νερο μεχρι να εχω μετριο χυλο.


Κοβω την πίτα και ψήνω στους 180 45-60 λεπτα αναλογα το φουρνο

Καλό μεσμέρι

Η Συνταγή είναι της Souki Simeonidou

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα με κολοκύθια στον φούρνο
Επόμενο άρθροΤάρτα σοκολάτας… ιδανικό και πεντανόστιμο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας