Τα Μύδια σαγανάκι είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την αλμύρα της θάλασσας με την πικάντικη γεύση της σάλτσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί είναι ιδανικό για μεζέδες με την παρέα.

Υλικά:

1 κιλό μύδια καθαρισμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (ή και κανονικη)
2 κ.σ. μουστάρδα
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. ρίγανη
100 γρ. φέτα τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα σαγανάκι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτω τα μύδια με κέλυφος και λίγα ακόμη τελείως καθαρισμένα για 1-2 λεπτά
Προσθέτουμε την μουσταρδα ανακατεύω προσεκτικά,το χυμό από ένα λεμόνι και λίγο νεράκι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφού σβήσω το μάτι ρίχνω λίγη φέτα τριμμένη και ψιλοκομμένο μαϊντανό!!!
Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
Σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμί.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο σαγανάκι, όπως κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα 
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα.
Το λευκό κρασί μπορεί να αντικαταστήσει το χυμό λεμονιού.
Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο άνηθο.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Μύδια σαγανάκι σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Εναλλακτικές: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο σαγανάκι, όπως κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα.
  • Τυρί: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φέτα με τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, για μια πιο αλμυρή γεύση.
  • Σάλτσα: Το λευκό ξηρό κρασί μπορεί να αντικαταστήσει τον χυμό λεμονιού, δίνοντας ένα πιο μεθυστικό άρωμα.
  • Μυρωδικά: Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο άνηθο για μια ακόμα πιο φρέσκια νότα στη γεύση.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου