Υλικά
- 500 ml φρέσκο γάλα
- Κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών (50 γραμμάρια)
- 50 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
- 2 βανιλίνες
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη (για το πασπάλισμα της σφολιάτας)
- 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί
- 250 γραμμάρια κομμένες φράουλες
- Ζάχαρη άχνη (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Ξεκινάω από την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών.
- Ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Μόλις η κρέμα σφίξει, σβήνω τη φωτιά και προσθέτω τις βανιλίνες και το βούτυρο.
- Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχω μια πλούσια κρέμα.
- Τοποθετώ την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζω καλά με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σειρά έχει το φύλλο σφολιάτας. Το ανοίγω από το ζελοφάν σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνω καλά τη ζύμη στο ταψί και με ένα πινέλο ραντίζω με λίγο γάλα (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας).
- Πασπαλίζω με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, για να καραμελώσει και να πάρει ωραίο χρώμα στο φούρνο.
- Με ένα μαχαίρι, κόβω το φύλλο σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-22 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάω την κρέμα γάλακτος για σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
- Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, την τοποθετώ σε ένα μπολ και την ανακατεύω με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει.
- Ενσωματώνω τη σαντιγί στην κρέμα και ανακατεύω με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά.
- Προσθέτω τις κομμένες φράουλες και ανακατεύω.
- Βγάζω τα κομματάκια σφολιάτας από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν καλά (περίπου 5-6 λεπτά).
- Κρατάω περίπου 25 κομματάκια σφολιάτας στην άκρη για το γαρνίρισμα.
- Προσθέτω τα υπόλοιπα κομματάκια σφολιάτας στην κρέμα και ανακατεύω καλά.
- Στολίζω το γλυκό με τις φράουλες και τα υπόλοιπα κομματάκια σφολιάτας.
- Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα.