Υλικά

  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • Κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών (50 γραμμάρια)
  • 50 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
  • 2 βανιλίνες
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη (για το πασπάλισμα της σφολιάτας)
  • 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί
  • 250 γραμμάρια κομμένες φράουλες
  • Ζάχαρη άχνη (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάω από την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών.
  2. Ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Μόλις η κρέμα σφίξει, σβήνω τη φωτιά και προσθέτω τις βανιλίνες και το βούτυρο.
  4. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχω μια πλούσια κρέμα.
  5. Τοποθετώ την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζω καλά με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Σειρά έχει το φύλλο σφολιάτας. Το ανοίγω από το ζελοφάν σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  7. Απλώνω καλά τη ζύμη στο ταψί και με ένα πινέλο ραντίζω με λίγο γάλα (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας).
  8. Πασπαλίζω με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, για να καραμελώσει και να πάρει ωραίο χρώμα στο φούρνο.
  9. Με ένα μαχαίρι, κόβω το φύλλο σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους.
  10. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-22 λεπτά.
  11. Σε ένα μπολ, χτυπάω την κρέμα γάλακτος για σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
  12. Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, την τοποθετώ σε ένα μπολ και την ανακατεύω με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει.
  13. Ενσωματώνω τη σαντιγί στην κρέμα και ανακατεύω με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν τα δύο υλικά.
  14. Προσθέτω τις κομμένες φράουλες και ανακατεύω.
  15. Βγάζω τα κομματάκια σφολιάτας από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν καλά (περίπου 5-6 λεπτά).
  16. Κρατάω περίπου 25 κομματάκια σφολιάτας στην άκρη για το γαρνίρισμα.
  17. Προσθέτω τα υπόλοιπα κομματάκια σφολιάτας στην κρέμα και ανακατεύω καλά.
  18. Στολίζω το γλυκό με τις φράουλες και τα υπόλοιπα κομματάκια σφολιάτας.
  19. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα.