Σπιτικό κέικ με κρέμα και καρύδια

Υλικά

Παντεσπανι:
5 ασπράδια αυγών
6 κουταλιές σουπας ζάχαρη
5 κουταλιες της σουπας αλεύρι και
1/2 συσκευασία μπέικιν πάουντερ
1 κουπα γεματη καρύδια χοντροτριμένα.

Κρέμα:

1 λιτρο γάλα
240γρ ζάχαρη
120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
Ξύσμα ενός λεμονιού

2-3 μπανάνες
1-2 κουπες καρύδια τριμμένα για επάλειψη

Εκτέλεση

Χτύπησα τα ασπράδια αυγών με την ζάχαρης σε μαρεγκα . Πρόσθεσα κοσκινισμένο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, ανακάτεψα προσεκτικά έτσι ώστε τα ασπραδια να μην πέσουν και έριξα τα αλεσμένα καρύδια.Ανακατέψαμε ξανά και ρίξαμε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το ψήσαμε στους 180 βαθμούς για μιση ώρα.
Άφησα το παντεσπανι να κρυώσει εντελώς και το έκοψα σε 2 οριζόντια μέρη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι τα αυγά, τις βανίλιες και την ζάχαρη με λίγο γαλα απο την κατσαρόλα για να γίνουν μια κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
Αποσύρουμε απο την φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει

Έβαλα το μισό παντεσπανι σε μια μεγάλη πλάκα. Σιρόπιασα ελαφρά με σιρόπι δαμάσκηνου ή άλλο (σπιτικό), έβαλα μια σειρά μπανανών και απο πάνω τη μισή κρέμα. Κάλυψα με το δεύτερο μισό παντεσπανι, το σιρόπιασα και έβαλα την υπόλοιπη κρέμα. Το λειαίνω ωραία και κάλυψα τις πλευρές και την κορυφή με καρύδια. Έμεινε στο ψυγείο για μερικές ώρες…

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε αυτό το υπέροχο σιρόπι σύκου για να γαρνίρετε τα παγωτά σας.
Επόμενο άρθροΖουμερό κέικ με καρότα και μασκαρπόνε