Mιλφέιγ

Μιλφέιγ: Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το αγαπημένο σας γλυκό με τραγανό φύλλο σφολιάτας και μια βελούδινη κρέμα

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

Για την κρέμα πατισερί
1 λίτρο γάλα
330 φρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κρόκους και 2 αυγά
80 γρ. Κόρν Φλάουερ
270γρ ζάχαρη
1 λοβός βανίλιας

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Σχιζω τη βανίλια και με ένα μαχαίρι παίρνω τα σποράκια και τα ρίχνω στην κατσαρόλα. Τα βάζω να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπαω τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Γίνεται ένα πορτοκαλί κολλωδες μείγμα.

Μόλις κοχλασει το γάλα αποσύρω και ρίχνω μια δυο κουταλιές στο μπωλ με τα αυγά για να το ζεστάνω και να μη ψηθούν τα αυγά. Ανακατεύω και μετά ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα. Ξαναβάζω στη φωτιά και ανακατεύω διαρκώς μέχρι να δέσει.
Αδειάζω την κρέμα σε ρηχό ταψί για να κρυώσει γρήγορα πριν ξυνισει. Βάζω στο ψυγείο.

Την επομένη χτυπαω στο μίξερ να αφρατέψει και είναι έτοιμη για χρήση.
Παίρνω δυο σφολιατες, απλώνω άχνη ζάχαρη για να καραμελωσει στο ψήσιμο και να κάνει μια προστασία από το πανιασμα. Τρυπαω με πιρούνι και ψήνω σε δύο λαμαρίνες ταυτόχρονα τις σφολιατες για 30 λεπτά στους 180ο αέρα. Αφήνω να κρυώσουν πολύ καλά και στήνω το μιλφειγ. Από πάνω ρίχνω μπόλικη άχνη και κανέλα.

Μιλφέιγ
Μιλφέιγ

Η Συνταγή είναι της Roula Hatzispirou

Προηγούμενο άρθροΑφράτη τυρόπιτα
Επόμενο άρθροΣιροπιαστά κουλουράκια καρύδας