Νηστίσιμα ινδοκαρυδα σιροπιαστα!!

Ποιος είπε ότι η νηστεία στερείται γλυκές απολαύσεις; Τα νηστίσιμα ινδοκάρυδα σιροπιαστά έρχονται για να σας αποδείξουν το αντίθετο!

Αυτό το γλυκό συνδυάζει την τραγανή υφή από τα φύλλα κρούστας με την πλούσια γεύση της καρύδας και την δροσερή γλυκιά δροσιστική αίσθηση του σιροπιαστού.

Υλικά

400 γρ φαριν απ κόκκινη (δεν θα χρειαστεί όλο το πακέτο)
1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 ποτήρι καλαμποκελαιο
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού και 2 μανταρινιων
50 γρ ινδοκαρυδο
50 γρ αλεσμενο καρύδι ή αμύγδαλο
1 πακέτο ινδοκαρυδο 150 γρ για στόλισμα
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2,5 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ανθρακούχα πορτοκαλάδα, το καλαμποκελαιο, τα ξύσματα, το ινδοκαρυδο, το καρύδι και έπειτα προσθέτουμε το φαριν απ λίγο λίγο, απλά ανακατεύοντας απαλά. Δεν ζυμώνουμε. Δεν χρειάζεται όλο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Θα περισσέψει λίγο. Αμέσως μόλις, πάρει μορφή η ζύμη, σταματάμε το ανακάτεμα. Προθερμαινουμε το φούρνο και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια όσο ένα μικρό καρύδι και τα πιέζουμε ελαφρώς. Τα αραδιάζουμε και φροντίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 180-190′ στις αντιστάσεις για 20-25 ‘ μέχρι να ροδίσουν πάνω και κάτω. Θέλουμε να ψηθούν καλά, αλλιώς θα διαλυθούν στο σιροπιασμα.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυωσουν μέσα στο ταψί. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει 6-7′. Όπως είναι καυτό το σιρόπι το αδειάζουμε μέσα στο ταψί και αφήνουμε 2′-3′ να ρουφηξουν το σιρόπι, γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Το σιρόπι που θα μείνει μπορείτε να το αποθηκεύσετε για άλλη χρήση στο ψυγείο αφού κρυώσει. Μόλις μαλακώσουν, τα τυλίγετε προσεκτικά στην καρύδα. Αφού κρυωσουν, τα φυλατε σε ταπερ ή τυλιγμένα με μεμβράνη. Το ποτήρι που χρησιμοποίησα είναι ένα κοινό νεροπότηρο 250 ml.
Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ: Jenny Argyropoulou

Προηγούμενο άρθροΑλμυρά μπισκότα βρώμης με τυρί
Επόμενο άρθροΌλοι ερωτεύτηκαν αυτό το απλό, φτηνό και νόστιμο πιάτο αφού το δοκίμασαν!