Η **Μηλόκρεμα** είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτό το γλυκό, με την απλή αλλά συνάμα τόσο γευστική συνταγή, αποτελεί αγαπημένη επιλογή για μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για τη βάση (μήλα):
- Μήλα (τριμμένα): 6-7 τεμ.
- Ζάχαρη: 5-6 κ.σ.
- Κανέλα: 1 ½ κ.γλ. περίπου
Για την κρέμα:
- Κορν φλάουρ: 8 κ.σ.
- Ζάχαρη: 8 κ.σ.
- Γάλα: 8 ποτήρια
- Βανίλια: 1 τεμ.
- Κρόκοι αυγών: 3
- Φυτικό βούτυρο (Spry): 1 κ.σ.
Για τη μαρέγκα και την επικάλυψη:
- Ασπράδια αυγών: 3
- Ζάχαρη άχνη: 2 κ.σ.
- Βανίλια: 1 τεμ.
- Χυμός λεμονιού: λίγος
- Αμύγδαλα (σπασμένα, φιλέ ή χαλεπιανά)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
**1. Προετοιμασία μήλων:** Λαδώνουμε το πυρέξ, καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα, ανακατεύουμε, τα βάζουμε στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για **15 λεπτά** να μαλακώσουν.
**2. Κρέμα:** Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το γάλα αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να αποφύγουμε τους σβόλους.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φυτικό βούτυρο (Spry) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Η κρέμα για την **Παραδοσιακή Μηλόκρεμα** είναι έτοιμη.
**3. Μαρέγκα:** Τα ασπράδια απο τα αυγά τα χτυπάμε στο μίξερ να γίνουν σφικτή μαρέγκα μαζί με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού.
**4. Συναρμολόγηση & Ψήσιμο:** Βάζουμε την ζεστή κρέμα πάνω από τα μαλακωμένα μήλα στο πυρέξ.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και απλώνουμε τη μαρέγκα. Τέλος, από πάνω βάζουμε σπασμένα αμύγδαλα ή φιλέ ή χαλεπιανά.
Βάζουμε το γλυκό ξανά στο φούρνο να ροδίσει η μαρέγκα για **25 λεπτά** περίπου.
Αναλυτικοί χρόνοι
Προετοιμασία και Ψήσιμο
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (συνολικός): 40 λεπτά (15 λεπτά μήλα + 25 λεπτά φούρνος)
Συνολικός Χρόνος: 65 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 2-3 ώρες (για την πλήρη ψύξη του γλυκού).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για να γίνει η κρέμα σας ακόμα πιο βελούδινη, περάστε τη από σίτα μόλις την αποσύρετε από τη φωτιά. Δείτε και άλλες συνταγές για κρέμες.
Αντί για κανέλα, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα των μήλων τριμμένο μοσχοκάρυδο για πιο πλούσιο άρωμα. Η **Παραδοσιακή Μηλόκρεμα** είναι ένα γλυκό που δέχεται πολλές παραλλαγές, όπως και τα σιροπιαστά!
Για να μην “κάτσει” η μαρέγκα, προσθέστε τον χυμό λεμονιού στο τέλος του χτυπήματος. Αν θέλετε να κάνετε το γλυκό πιο σοκολατένιο, δοκιμάστε να προσθέσετε σοκολατένια γλυκά, όπως τριμμένη κουβερτούρα ανάμεσα στα μήλα και την κρέμα.
Η Συνταγή είναι της Despo Ermogenous








