Μηλόκρεμα 🍎🍏🍎
Αχ, μηλόκρεμα! Μόνο η ονομασία αρκεί για να ξυπνήσει όμορφες παιδικές αναμνήσεις και να φέρει ένα ζεστό χαμόγελο στα χείλη. Αυτό το γλυκό, με την απλή αλλά συνάμα τόσο γευστική συνταγή, αποτελεί αγαπημένη επιλογή για μικρούς και μεγάλους, και όχι άδικα!
Τι κάνει τη μηλόκρεμα τόσο ξεχωριστή;
- Η υφή της: Αέρινη, αφράτη και βελούδινη, η κρέμα αγκαλιάζει τα ζουμερά μήλα, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη αίσθηση στο στόμα.
- Η γεύση της: Γλυκιά, μελωμένη και αρωματική, η μηλόκρεμα ισορροπεί τέλεια την ξινή γεύση των μήλων με την απαλή γλυκύτητα της κρέμας.
- Η ευκολία της: Η συνταγή για μηλόκρεμα είναι απλή και εύκολη, προσβάσιμη ακόμα και σε αρχάριους ζαχαροπλάστες.
Πού μπορείτε να απολαύσετε μηλόκρεμα:
- Φτιάξτε τη δική σας μηλόκρεμα στο σπίτι, χαρίζοντας στους αγαπημένους σας μια ζεστή και γευστική λιχουδιά.
Είτε την φτιάξετε μόνοι σας, είτε την αγοράσετε έτοιμη, η μηλόκρεμα είναι ένα γλυκό που θα σας χαρίσει στιγμές απόλαυσης και θα σας γλυκάνει με τον πιο όμορφο τρόπο.
Σας προτρέπω να δοκιμάσετε αυτό το λαχταριστό γλυκό και να μοιραστείτε μαζί μου τις εντυπώσεις σας!
Υλικά
6 -7μήλα
5-6 κουταλιές ζάχαρη και κανέλα
Κρέμα:
8 κουταλιες corn flour,
8 κουταλιές ζάχαρη,
8 ποτήρια γάλα,
1 βανίλια,
3 κρόκους αυγών,
1 κσ. Spry(βούτυρο φυτικό)
για την μαρέγκα
3 ασπραδια αυγων
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Λαδώνουμε το pyrex, καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα μήλα.
Βάζουμε απο πάνω ζάχαρη και κανέλα (όσο θέλουμε, γύρω στο 1 1/2 κουταλάκι)
Τα ανακατεύουμε, τα βάζουμε στο pyrex. Βάζουμε το pyrex σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά να μαλακώσουν τα μήλα.
για την κρέμα
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη.
Ζεστάνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το γάλα αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα του κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να αποφύγετε τους σβόλους.
Προσθέστε τη βανίλια και τους κρόκους αυγών και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το Spry. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
για την μαρέγκα
Τα ασπράδια απο τα αυγα τα κτυπαμε στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα σφικτή με 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια και λίγο χυμό λεμονιού, για να μην μυρίζει.
Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μήλα (που τα έχομε βάλει στο φούρνο για να μαλακώσουν).
Να κρυώσει λίγο η κρέμα και απλώνουμε τη μαρέγκα. Τέλος από πάνω βάζουμε σπασμένα αμύγδαλα ή φιλέ ή χαλεπιανά
Βάζουμε την κρέμα στο φούρνο να ροδίσει για 25 λεπτά περίπου.🍎🍏🍎
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της Despo Ermogenous