Μηλόπιτα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Το κλασικό αυτό κέικ με μήλα είναι ιδανικό για τον καφέ ή το πρωινό, γεμίζοντας το σπίτι με υπέροχα αρώματα. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη (κέικ):

  • Αυγά: 3
  • Ζάχαρη: 50 γρ.
  • Γάλα: 50 ml
  • Βούτυρο: 60 γρ. (λιωμένο)
  • Αλεύρι 00: 300 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ: 16 γρ.

Για το γλυκό:

  • Μήλα: 2 μεγάλα (ξεφλουδισμένα)

Για την επικάλυψη:

  • Άχνη ζάχαρη (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας τη ζύμη για την Μηλόπιτα.

Για να ετοιμάσουμε τη ζύμη, πρέπει να χτυπήσουμε τα αυγά και να προσθέσουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.

Στη συνέχεια, σειρά έχει το αλεύρι, το οποίο πρέπει να ενσωματώνεται λίγο-λίγο, και τέλος το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να είναι λείο και χωρίς σβώλους.

Ψιλοκόβουμε μισό ξεφλουδισμένο μήλο και το ανακατεύουμε στη ζύμη. Τα υπόλοιπα μήλα θα τα χρησιμοποιήσουμε για τη διακόσμηση του κέικ μας.

Για να το ψήσω, χρησιμοποίησα μια καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 24 εκ, ιδανική με τις δόσεις της συνταγής.

Αφού αδειάσουμε και ισιώσουμε τη ζύμη στο εσωτερικό της, έρχεται η ώρα να διακοσμήσουμε την Μηλόπιτα μας: κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζοντας τα με λίγη άχνη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά. Καλό ψήσιμο!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 65 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 10 λεπτά (για κρύωμα).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για σκέτη άχνη, μπορείς να πασπαλίσεις την Μηλόπιτα με λίγη ζάχαρη και κανέλα πριν το ψήσιμο για πιο έντονο άρωμα.

Δοκίμασε να προσθέσεις λίγο ξύσμα λεμονιού στη ζύμη για να τονίσεις τη γεύση. Δες και άλλες σπιτικές συνταγές για κέικ για έμπνευση.

Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε το μισό αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης. Δες ιδέες για γλυκά με φρούτα.


μηλόπιτα

Η Συνταγή είναι από το Nadia is Cooking