Μηλόπιτα με τηγανιτα μήλα
Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του χειμώνα. Είναι ζεστή, αρωματική και γεμάτη γεύση. Η κλασική συνταγή για μηλόπιτα περιλαμβάνει ψιλοκομμένα μήλα, ζάχαρη, κανέλα και μπαχαρικά. Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή της μηλόπιτας που είναι εξίσου νόστιμη και ξεχωριστή: η μηλόπιτα με τηγανητά μήλα.
Η μηλόπιτα με τηγανητά μήλα είναι μια πιο πλούσια και ζουμερή εκδοχή της κλασικής συνταγής. Τα μήλα τηγανίζονται σε βούτυρο πριν προστεθούν στη ζύμη, αποκτώντας έτσι μια τραγανή κρούστα και ένα ζουμερό εσωτερικό. Η γεύση τους είναι μοναδική και συνδυάζεται τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά της μηλόπιτας.
Υλικά
3 μήλα ότι θέλετε εσείς
50 γρμ βιταμ
1 φλυντζανακι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
3 αυγά
1 % 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 πρέζα αλατι
ξύσμα πορτοκαλιου και λεμονιού
Χυμό απο το πορτοκαλι
γιαούρτι
2 βανίλιες
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
400 γρ αλευρι γοχ
1 φακελάκι μπεικιν παουτερ
Εκτέλεση
Κόβουμε σε κυβακια τα μήλα τα βάζουμε στο τηγάνι με το βιταμ και ένα φλυντζανακι ζάχαρη τα τηγανιζω για 10 λεπτά
Στο τέλος βαζω ένα κουταλάκι κανέλα και αφήνω στην άκρη…
Στο ταπερ χτυπάω τ αυγά, με 1 & 1/2 μιση ποτήρι ζάχαρη μια πρέζα αλατάκι ξύσμα πορτοκαλιου και λεμονιού
Τωρα χυμό οσο βγάλει το πορτοκαλι σε ένα ποτήρι και το υπόλοιπο το συμπλήρωσα με 3 κουταλιές γιαουρτι γιαούρτι το ανακατεύω καλα και στο ταπερ χτυπάμε καλα με σύρμα βανίλιες μισό ποτήρι σπορέλαιο, αλευρι γοχ, μπεικιν παουτερ γίνεται μια ρευστή ωραια ζυμη αφου έχει κρυώσει το μείγμα με τα μήλα τα βαζω μέσα και με μαριζ ανακατεύω απαλά
Το βαζω σε ταψί λαδωμένο ψηνω στους 180 μέχρι να κοκκινήσει
Η Συνταγή είναι της κας Λένα Αντωνίου