Μηλοπιτάκια

  • Γρήγορη και εύκολη συνταγή
  • Ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο
  • Νόστιμα και αρωματικά
  • Φτιάχνονται με απλά υλικά
  • Μια υγιεινή επιλογή για γλυκό

Συνολικά:

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και αρωματικό μηλοπιτάκι σε ελάχιστο χρόνο.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες, κανέλα ή βανίλια για επιπλέον γεύση.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα μηλοπιτάκια σε φόρμες για muffins ή cupcakes.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα μηλοπιτάκια με ζεστή σοκολάτα ή παγωτό.

Ετυμηγορία:

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!

Συστατικά:

για την γέμιση
2 μήλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
βούτυρο του κουταλιού
Λίγη κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μέλι

για την ζύμη
1 αυγό
πρέζα αλάτι
8 γρ ζάχαρη βανίλιας
60 γρ ζάχαρη
50 ml λάδι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
250 γρ Αλεύρι

Πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη

Υλικά

Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό του τρίφτη τα βάζουμε σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη, κανέλα, 1 κουταλιά βούτυρο και το
βάζουμε στη φωτιά τα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
Ενδιάμεσα ρίχνουμε και μία κουταλιά μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Οταν τα μήλα είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο
αφήνουμε λίγο να κρυώσουν

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό αλάτι βανίλια ζάχαρη ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ενσωματωθούν όλα τα υλικά
Προσθέτουμε δύο κουταλιές conflower συνεχίζουμε τα ανακάτεμα απορροφηθεί ρίχνουμε το λάδι ανακατεύουμε ,
μετά δύο κουταλιές γιαούρτι ανακατεύουμε, κοσκινίζουμε μες στο μείγμα των μπεικεν πάουντερ ανακατεύουμε,
και στο τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι σταδιακά ανακατεύουμε συνέχεια, μετά συνεχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο το οποίο τετραγωνίζουμε χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 τετράγωνα μέρη και στο κάθε ένα βάζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα του μήλου
Διπλώνουμε την μιά γωνία με την απέναντι να σχηματιστεί ένα τρίγωνο
Βάζουμε τα τριγωνάκια σε ταψί που είναι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
Οταν τα βγάλουμε αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα μηλοπιτάκια μας είναι έτοιμα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ