Ότι και να πούμε για αυτό το γλυκό είναι λίγο! Ένα μοναδικό γλυκό, εύκολο και πολύ νόστιμο, που θα καταπλήξει τους πάντες!!
ΥΛΙΚΑ :
 6 αυγά
 200 γρ. ζάχαρη
 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ή δυο βανιλίνες
 500 ml γάλα ζαχαρούχο
 1 λίτρο γάλα πλήρες
Επικάλυψη
 250 γραμμάρια έτοιμης καραμέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς βαθμούς Κελσίου.
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέστε αργά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατέψτε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ.
Ρίξτε το σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 40-42 και ψήστε τα πρώτα 10 λεπτά σε θερμοκρασίες 200 ° C, μετά μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 ° C και ψήστε για άλλα 15 λεπτά. Πριν το βγάλετε από το φούρνο ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα εάν έχει ψηθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα 2 γάλατα μαζί και τα αφήνετε στην άκρη έτσι ώστε να είναι σε
θερμοκρασία δωματίου.
Όταν είναι έτοιμη η βάση, την βγάζετε από το φούρνο και την αναποδογυρίζετε σε ένα άλλο ταψί.
Στο ταψί που ψήθηκε ρίχνετε λίγο γάλα από το μίγμα γάλακτος.
Μετά τοποθετείτε πάλι τη βάση από την ίδια πλευρά που ψήθηκε και ρίχνετε το υπόλοιπο μίγμα γάλακτος με ένα κουτάλι.
Το τρυπάτε με οδοντογλυφίδα για να απορροφηθεί.
Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν ρίξετε την καραμέλα.
Το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες και μετά…..το τρώτε με το κουτάλι από το ταψί.

Προηγούμενο άρθροΣιροπιασμένο Όνειρο: Καρυδόπιτα με Σταφίδες
Επόμενο άρθροΣτριφτή Τυρόπιτα